logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jong hondje asiel

Geslacht: reutje, gecastreerd
Leeftijd: jong hondje, geboren maart 2022
Formaat: kleine middenslag
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Archie graag in een rustig huishouden
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Eén van onze teamleden was eind mei op bezoek bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere Archie opnieuw ontmoet. Ook tijdens bezoeken in 2022 hebben we Archie en zijn broertjes al leren kennen. Dit nestje werd als heel jonge puppy's op straat aangetroffen zonder moederhond, kennelijk gedumpt als ongewenste pups. De puppy's kregen een plekje in Elisa's privé asiel en zijn daar opgegroeid. Drie van de broertjes, Robbie, Leeloo en Dodge, zijn al in Nederland (geadopteerd). Zij doen het geweldig goed!

Archie is een heel vriendelijk en blij hondje met een pretsnoet, iets afwachtender dan zijn broertjes. Natuurlijk zal de overgang naar een leven als huishond in Nederland heel groot zijn; Archie kent alleen maar het Roemeense asiel. In Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. We hopen daarom dat Archie binnenkort kan verhuizen naar een fijn (ervaren) gastgezin of een adoptant in Nederland!

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs de prachtigste en allerliefste puppy's niet. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Archie verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Archie zoeken we een thuis in Nederland bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving en een rustig huishouden, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. Een al aanwezige evenwichtige hond die voor hem een steun en voorbeeld kan zijn is een pré.

* Dit hondje verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Hij is waarschijnlijk niet direct zindelijk en hij is geen leven in een huis gewend. Het is waarschijnlijk dat hij alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd dus nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort honden in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Archie een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u dit hondje wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Archie tijdelijk opvangen en begeleiden, om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpje: