logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 20 juli 2022
Formaat: wordt naar verwachting een middelmaat, bij 5,5 mnd oud een schouderhoogte van 45 cm en circa 8,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar, mits honden gewend
Kan met katten: onbekend
Kan met honden: ja
Trefwoorden: lief, aanhankelijk, slim, speels, knuffelkont, een beetje verlegen
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Zara is een vrolijke, aanhankelijke en speelse pup die snel leert. Ze is in nieuwe situaties een beetje verlegen, maar ook onderzoekend en nieuwsgierig.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd om een pup die is opgegroeid in een asiel te begeleiden
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin
  • Een rustig - maar niet saai - huishouden, met duidelijke routines en regels.
  • We plaatsen Zara graag bij een al aanwezige sociale hond, die voor haar een speelmaatje en voorbeeld kan zijn

Gedrag in huis:
Wat een heerlijk koppie heeft die lieve Zara. Een beetje verlegen nog maar bij haar gastgezin ontwikkelt Zara zich tot een vrolijke en energieke pup. Ze is gek op aandacht en knuffelen maar kan ook zich zelf al goed vermaken. Nieuwe dingen vindt ze wat spannend maar dat wordt al snel omgezet in onderzoekend gedrag. Tussentijds wordt het baasje goed in de gaten gehouden. Zoals bij iedere pup wordt er een boel onderzocht met de tanden maar gelukkig niet overmatig.

asiel puppy adopterenZara is heerlijke knuffelkont die goed luistert. Ze kan het goed vinden met de honden in haar gezin; ze zoekt ze op en daagt ze uit om te spelen. Jonge kinderen vindt Zara spannend vanwege het onverwachte gedrag en geluiden. Bij wat oudere kinderen is Zara nog wat afwachtend maar ze komt op haar eigen moment wel rustig onderzoeken. We denken dat Zara prima met kinderen vanaf 12 jaar kan wonen, wanneer die op een goede en rustige manier met een hond kunnen omgaan. Zara houdt van gezelligheid, maar belangrijk is wel dat ze op tijd haar rust krijgt.

Na lekker spelen en een wandeling kan Zara al even alleen zijn, ze slaapt in haar bench. Natuurlijk moet dit in een nieuwe situatie opnieuw worden opgebouwd. Onbekend bezoek is welkom bij Zara, als ze maar wel even de tijd de tijd krijgt de boel rustig te bekijken en te snuffelen.
Bij haar gastgezin is Zara al zindelijk.

Gedrag buiten:
Het kost enige moeite om het tuigje bij Zara aan te doen, dat vindt ze heel spannend. Als het is gelukt gaat ze toch graag mee wandelen en loopt al netjes mee aan de lijn. Ze gedraagt zich sociaal maar afwachtend naar andere mensen buiten. Naar andere honden toe neemt ze een moment om de situatie te bekijken waarna ze meestal de honden uitdaagt tot spelen en ravotten. Voor Zara zou meermalen per dag mee wandelen nog te veel van het goede zijn, we vinden daarom een goed omheinde tuin belangrijk.
Zara wil wel mee in de auto maar vindt het erg spannend. Ze wil daarom graag samen met iemand achterin zitten.

Medische bijzonderheden:
Zara is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Zara gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Lieve Zara verbleef in het privé asiel van Elisa (Roemenië). Onze teamleden ontmoetten Zara tijdens hun bezoek aan dit asiel. Waar de andere puppy’s feestten was voor haar het asiel een overweldigende omgeving...
Gelukkig vonden we voor Zara een gastgezin in Nederland! Ze is op 19 november gearriveerd op haar tijdelijke adres in Westerhaar-Vriezenveensewijk (provincie Overijssel).

Adoptie procedure:
Wilt u Zara adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes, Zara bij haar gastgezin:

Filmpje, Zara in het asiel in Roemenië:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.