logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

gehandicapt hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hondje; 5 jaar, geboren 1 februari 2019
Formaat: kleine middenmaat (10 - 12 kilo)
Kan met kinderen: ja, vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: heel aanhankelijk, knuffelkont, mensgericht, energiek, speels
Bijzonderheid: gehandicapt hondje (mist één voorpoot)
Adoptie bijdrage: €150,= (ons tarief voor honden met een handicap)

Karakter:
Suri is een schat van een hondje en een toonbeeld van veerkracht. Toen onze contactpersoon Elisa haar spotte - zwaargewond in een verlaten veld - kwam Suri met twee gebroken voorpoten enthousiast naar Elisa toe "gerend". Dat toont haar karakter: Suri is altijd vrolijk, optimistisch, sterk en gek op mensen!

Profiel adoptant:

Suri is heel zachtaardig en gevoelig; ze past bij mensen die dat (h)erkennen. Ze is één en al liefde en tevredenheid op drie pootjes ❤️

  • Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden;
  • Een niet al te druk huishouden met ruim voldoende tijd om aandacht te hebben voor Suri;
  • Een huis in een niet al te drukke woonomgeving en met een goed omheinde tuin (bijvoorbeeld in een rustige woonwijk met veel groen, of dorps);
  • Suri kan zowel als enige hond worden geplaatst als bij een andere sociale en liefst speelse hond. In haar spel kan ze wat lomp en fanatiek zijn. De eventuele andere hond moet daarom wel tegen een stootje kunnen ;).

gehandicapt hondje adopterenGedrag in huis:
Suri krijgt graag aandacht en wordt erg blij van samen dingen doen. Een wandeling, een hersenwerkje, brokjes speuren, of lekker samen in het zonnetje zitten. Ze is een mensgericht hondje en vindt bezoek en ook mensen op straat gezellig.
Suri is zachtaardig en gevoelig; bij stemverheffing bijvoorbeeld is ze erg onder de indruk, zelfs als het niet voor haar bedoeld is. We plaatsen haar mede daarom niet bij jonge kinderen.
Naar het andere hondje in haar gastgezin toe is ze heel sociaal; ze spelen veel met elkaar. Ook tegenover de katten is Suri vriendelijk, maar als ze wegrennen vindt ze het wel een leuk spelletje om er achteraan te gaan.
Samen met de andere hond kan Suri al prima een tijdje alleen thuis zijn. Natuurlijk zal ze in een nieuw thuis eerst tijd nodig hebben, voordat ze dat ook daar kan.

Gedrag buiten:
Wandelen vindt Suri heerlijk. Ze mag graag lekker lang snuffelen. Als ze te moe wordt, gaat ze zelf liggen. Ze wandelt nu 3x per dag zo'n 15-20 minuten en dat is voor haar genoeg. Suri is door de beperkingen van haar lijf geen hondje om echt lange wandelingen mee te maken, maar des te meer om samen andere leuke dingen te doen. Samen ergens zitten om te kijken naar wat er maar te zien is, vindt ze geweldig. Thuis samen op de bank? Een dagje naar het strand afsluitend met een hapje en een drankje? Tuinieren? Suri is je graag aan je zij!

Tijdens de wandelingen loopt ze aan een (lange) lijn; ze heeft jachtdrift en zou los lopend mogelijk achter hazen, reeën en dergelijk aan gaan. Wanneer ze in de tuin met het andere hondje van haar opvang speelt, kan Suri verrassend hard rennen!
Suri's gastgezin woont in een rustige omgeving met weinig verkeer. Ze is wel mee geweest naar het strand en in een restaurant en dat ging prima. Op onbekende honden reageert ze wisselend. Soms is er een klik en dan wil ze graag spelen, soms loopt ze liefst met een boog om de andere hond heen. Heel normaal gedrag dus, in veel opzichten zijn honden net als mensen.

Medisch:
Zie het kopje "achtergrond", hier onder. Daarnaast is Suri gesteriliseerd en vanzelfsprekend volledig ingeënt. Ze heeft een geregistreerde chip en een paspoort.

gehandicapt hondje adopteren Achtergrond:
Suri's achtergrondverhaal is schokkend, maar gelukkig gaat het nu heel goed met deze schat. Anderhalf jaar geleden trof onze contactpersoon Elisa een hondje aan - in Solca, Roemenië - ergens langs een weg in een veld. Het hondje dat nu Suri heet, bleek zwaargewond. We vergeten nooit de beelden die Elisa deelde; een gewond hondje dat zich op 3 poten zo snel als ze kon en kwispelend naar Elisa's reddende armen spoedde... Een stukje van de beelden van Suri's redding zijn ook te zien in een filmpje onderaan op haar pagina.
Suri moet al langere tijd zwaargewond zijn geweest, mogelijk door een aanrijding. De breuken in twee van haar poten waren al ouder en wellicht doordat deze pootjes zo enorm pijnlijk waren en dus werden ontzien, is haar rug krom getrokken. Bovenop dit alles was ze ook nog eens broodmager...

Suri's fracturen bleken heel complex. Dankzij lieve donateurs kon Elisa haar laten opereren in een specialistische orthopedische kliniek. Amputeren van één van de pootjes bleek toen niet de beste oplossing; er is een metalen plaat aan de botjes in haar voorpootje bevestigd. En zo bijzonder: ondanks alle pijn en ellende is Suri altijd blijven kwispelen zodra ze mensen zag en ze was en is altijd dankbaar voor aandacht.

In november 2023 is haar medische situatie veranderd; de metalen plaat in haar voorpoot is los gekomen van het bot, nadat Suri zichzelf had verwond door een ongelukkige beweging :( Haar achterpoten waren inmiddels sterk, daarom is besloten haar voorpootje te amputeren. Verrassend snel na de operatie liep Suri alsof ze altijd al drie pootjes had!

Een aantal van onze teamleden hebben Suri al in Roemenië ontmoet, tijdens hun bezoeken aan Elisa's asiel. Fimpjes daarvan staan onderaan deze pagina.
Sinds half december '23 verblijft Suri bij haar gastgezin in Giethoorn. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit geweldige hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Suri's verhaal in twee filmpjes:

The Greatest 💪💖
Suri in Roemenië tijdens de eerste 2 dagen
na de amputatie van haar pootje:


Aanvullende foto's en filmpjes::

Suri bij haar gastgezin in Nederland:

april 2024:

februari 2024:

15 december, dag 1 in Nederland:

gehandicapt hondje adopteren.jpg

Filmpjes gemaakt tijdens het bezoek van onze teamleden aan het asiel, november 2023:

Dankjewel Lucky's Legacy voor het
maken van de onderstaande filmpjes:


Suri, voor de 1e operatie; hoe ze werd gevonden
filmpjes gemaakt door Elisa, DoGoodRescue:

Een gehandicapt hondje adopteren: Suri

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit vrolijke en erg lieve gehandicapte hondje is beschikbaar voor adoptie. Informatie over adopteren, de adoptie kosten en onze adoptieprocedure vindt u hier.

Dit leuke hondje is al in Nederland, ze verblijft bij een opvang / gastgezin. Ze is gehandicapt door het missen van een voorpootje. Ook haar andere pootje is gebroken geweest, maar redelijk goed geheeld. Informatie over adopteren, de adoptie kosten en onze adoptie procedure vindt u hier.