logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond adopteren

Geslacht: reu
Leeftijd: pup / jonge hond, geboren 11 april 2023
Formaat: grote hond, bij 9½ maanden oud schouderhoogte 63 cm, gewicht circa 25 kilo
Kan met kinderen: ja, met kinderen die honden gewend zijn, vanaf circa 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, aanhankelijk, knuffelkont, nog afwachtend/onzeker, in huis relaxed, gevoelig, goed te sturen
Adoptie bijdrage: €425,=

Carlo is een pup / jonge hond, een prachtige grote hond met een langharige vacht, een berghond kruising.

Karakter:
Carlo is een zachtaardige knuffelkont voor de mensen in zijn eigen gezin. Hij is gevoelig en (nog) afwachtend/onzeker tegenover onbekende mensen en in onbekende situaties. In huis is hij een relaxte hond die geniet van de aanwezigheid en aandacht van zijn mensen.

grote jonge hond adopterenProfiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden. Ervaring met een berghondenras is een pré;
  • Een rustig huishouden met ruim voldoende tijd om aandacht te hebben voor Carlo en hem verder te begeleiden;
  • Een huis in een rustige woonomgeving (dorps of landelijk) en met een goed omheinde tuin. Carlo is van nature waaks; een huis met uitzicht op een weg met regelmatig voorbijgangers is daarom niet handig;
  • Voor Carlo vinden we een al aanwezige sociale hond die voor hem gezelschap, steun en een voorbeeld kan zijn, belangrijk.

Gedrag in huis:
In zijn gastgezin is Carlo erg lief, vrolijk en aanhalig naar zowel de volwassen mensen als naar de kinderen. Hij heeft een gemiddeld energieniveau; hij vindt het heerlijk om te spelen maar pakt ook goed zijn rust.

Carlo is gek op eten en door duidelijk en consequent te zijn moet hij nog verder leren wanneer iets te eten voor hem is en wanneer niet. Hij verdedigt voer soms ook tegenover de andere honden in het gezin (maar niet tegenover de mensen). De keerzijde is dat zijn voergerichtheid helpt bij zijn training ;)! Carlo is gevoelig, van een lichte stemverheffing is hij al onder de indruk.
's Nachts is Carlo inmiddels zindelijk, overdag nog niet helemaal maar het gaat de goede kant op! Het soms nog in huis plassen lijkt ook te komen omdat Carlo het buiten nog best spannend vindt.

Visite wordt met veel geblaf onthaald. Carlo is waaks en op zo'n moment vooral ook onzeker. Maar als de visite eenmaal gesetteld is en Carlo gewoon negeert, dan komt hij na een tijdje voorzichtig snuffelen.
Carlo kan al prima een tijdje alleen thuis zijn (met de andere honden); hij is gewend aan een bench en voelt zich daar prettig in. De eerste periode in een nieuw thuis kan dat niet meteen van hem verwacht worden; hij moet zich eerst helemaal veilig en vertrouwd voelen voordat die training kan worden voortgezet.

jonge hond adopterenGedrag buiten:
De buitenwereld is voor Carlo nog indrukwekkend; wel heeft hij in de weken bij zijn gastgezin al meer (zelf)vertrouwen gekregen. Tijdens het wandelen ervaart hij steun als één van de andere honden ook meegaat en het liefst het hele gezin. Onbekende mensen, onbekende honden, maar soms ook bijvoorbeeld een geparkeerde fiets of een afvalcontainer wil hij het liefst vermijden. Met geduldige en begripvolle begeleiding kan Carlo's (zelf)vertrouwen nog enorm groeien. Het is belangrijk dat hij niet wordt overspoeld door de hele nieuwe wereld die hij nu in Nederland leert kennen; stapje voor stapje en heel kalm aan geeft op termijn de allerbeste resultaten!
Ook om die reden vinden we een ruime en goed omheinde tuin belangrijk voor Carlo. Vanwege de zindelijkheidstraining en omdat hij nog niet toe is aan meermalen per dag mee uit wandelen. Verder is het natuurlijk sowieso heerlijk dat hij ook op eigen terrein lekker buiten kan spelen en in het zonnetje kan liggen.
Carlo vindt autorijden nog spannend, maar hij wordt niet wagenziek.

Medische bijzonderheden:
Carlo is niet gecastreerd. Vanwege het effect van castratie op gedrag raden we dat voorlopig ook af. Ons team kan hierover meer vertellen en adviseren. Carlo is volledig ingeënt en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft hij een gezondheidscheck gehad.

Achtergrond:
Cara, Carla, Cory en Carlo... Vier nog heel jonge puppy's, gevonden bij een flatgebouw dichtbij Elisa's woning. Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen een plekje in haar asiel.
In november 2023 is een aantal van onze teamleden een week lang op bezoek geweest bij Elisa's asiel in Roemenië, waarmee we nauw samenwerken. Ze hebben ook met Carlo geknuffeld en gewandeld. Carlo is een schat! Hij genoot van de aandacht, is onzeker maar erg lief.
De foto's en vooral de filmpjes onderaan deze pagina geven een goede indruk van hem. De filmpjes van november zijn deels gemaakt door onze teamleden, op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië. Eén van deze teamleden, tevens ervaren gastgezin, bood opvang voor hem aan en Carlo is op 25 november bij hen gearriveerd, in Drachten.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze prachtige en aanhankelijke jonge hond, die nog zoveel meer (zelf)vertrouwen zal krijgen met goede begeleiding? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes van Carlo in Nederland::

Carlo's opvang schrijft:

21 februari:
"Carlo knuffelt heel graag met mijn man. En samen zingen 🎶😆!"

18 februari:
"Carlo's zus Carla is geadopteerd. Gelukkig kan Carlo het ook heel goed vinden met de nieuwste opvanghond, Percival. Zo schattig, als ze samen rennen in de tuin past Carlo zijn tempo aan aan de kleine pootjes van Perci 🥰:"

carlo en puppy Perci

30 januari:

16 januari:
"We zijn een paar dagen in een vakantiehuisje dat is ingericht op honden. Wat doen Carlo en Carlo het goed ❤️! Heerlijk in de sneeuw wandelen en spelen, echt genieten! Ook even alleen thuisblijven samen in de bench gaat goed. Leuke bergpaadjes door de sneeuw. Er is ook een goed omheind hondenspeelveld en daar kunnen ze heerlijk snuffelen en rennen. Eenmaal weer terug in het huisje vallen ze daarna uitgeput en tevreden in slaap."

jonge berghond ter adoptie
Carlo op het hondenspeelveld

Deze prachtige grote berghond is al in Nederland. Hij is nog een jonge hond. Meer informatie over adopteren, de adoptie kosten en onze adoptie procedure vindt u hier.

11 januari:
"Carlo is meer afwachtend dan zijn zus, maar ook een onzettende knuffelbeer.
Tijdens het wandelen is hij inmiddels druk aan het snuffelen en loopt ook ontspannen mee, mits zijn zus (of andere hond) mee gaat. Komen we andere honden tegen, dan blaft hij eerst. Maar kan hij kennismaken, dan zie je dat hij het behoorlijk spannend vindt en heel voorzichtig en conflictvermijdend is in het maken van contact."

Foto's en filmpjes van Carlo in het Roemeense asiel::

Eén van onze teamleden wandelt met Carlo, november 2023, Roemenië:

Een ontmoeting met een hond die hij niet kent:

In de kennel met één van onze teamleden, november 2023:

De Bucovina-kruising pups, eind september 2023
(het filmpje is beter met geluid):

Zo werden deze pups gevonden
(het filmpje is beter met geluid):

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze leuke grote hond, een Bucovina berghond kruising is al in Nederland. Hij is nog jong, een pup nog. Informatie over adopteren, de adoptiekosten en onze adoptie procedure vindt u hier.