logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

GEADOPTEERD

fonzyGeslacht: reu  (gecastreerd)
Leeftijd: Fonzy is geboren in september 2015.
Formaat:
53 cm hoog, 20 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Nee
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, aanhankelijk, baasgericht, knuffelen, actief, speels, slim, werklust, hondensport 
Adoptiebijdrage:
 donatie naar keuze aan de stichting

 

 

Karakter:  Deze slimme vent is een heerlijke enthousiaste en leergierige hond die zich in zijn gastgezin heeft ontwikkeld tot een geweldige lieve en aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Hij staat al helemaal klaar om zijn koffertje voorgoed ergens uit te mogen pakken. Hij hoopt op een baasje die er graag op uit gaat en die hij mag vergezellen. Fonzy is een hond die graag werkt, hij is een topper in coursing en agility en hier ook al goede resultaten in behaald. Maar ook speuren en zwemmen doet hij graag. Het maakt hem niet uit, bezig zijn met zijn baasje maakt hem intens gelukkig.

Gedrag in huis: 
Hij kreeg in zijn paspoort de naam Sinbad mee toen hij naar Nederland verhuisde, zijn gastgezin noemt hem Fonzy omdat ze die naam beter bij hem vinden passen. Hij is ook best een stoere vent, zo doet hij zich soms voor. Maar eigenlijk heeft hij gewoon een klein en gevoelig hartje. Fonzy kan zich dapperder voordoen dan hij zich voelt. Met zijn gevoelige aard kan hij soms een beetje onder de indruk zijn van vreemde mensen en honden, een baasje die dit snapt en hem hierin kan begeleiden zou ideaal zijn.

Fonzy is zindelijk en rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want hij is wel een actieve hond. Een blokje om is prima, maar daarna graag weer een flinke wandeling. Of hersenspelletjes, daarmee kan hij zijn energie ook goed kwijt. Met vreemde mensen is hij wat gereserveerd, met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag en is hij hun beste vriend. Katten vindt hij minder leuk, hij kan op ze jagen als hij de kans krijgt.   

Gedrag buiten:
Hij loopt netjes mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem. Fonzy heeft een beetje jachtinstinct, als zijn toekomstige baas daar een beetje rekening mee houdt, heeft hij/zij aan Fonzy een prachtige, lieve en werkwillige hond.  Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport of speuren. 

Profiel adoptant:
Fonzy heeft absoluut een ervaren baas nodig. Hij is intelligent en heeft met hele goede resultaten de basiscursus bij de hondenschool doorlopen! Zij gastgezin is erg ervaren met honden en voor hen is Fonzy gemakkelijk te trainen. Fonzy is een ideale hond voor een baas die van samenwerken houdt en aan de slag wil!  Omdat Fonzy een baas met een ervaring nodig heeft, niet bij kinderen geplaatst kan worden en intussen al weer een tijdje in opvang zit, vragen we geen reguliere adoptiebijdrage maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje en geeft deze lieve vent een kans?

Achtergrond:
Fonzy en zijn zusjes/broertjes liepen verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is de hele familie in Nederland en zijn broertje en zusjes zijn geadopteerd; nu Fonzy nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Groningen).

Medische bijzonderheden:
Geen.

{gallery}Adoptiehonden/2018/sinbad{/gallery}

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.