logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

senior hondje adopteren

Geslacht: reu, niet gecastreerd
Leeftijd: senior hondje, geboren 7 augustus 2011
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 35 cm / 9 kilo
Kan met kinderen: liever niet, we plaatsen Shandy graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: eventueel, zie toelichting
Trefwoorden: rustig maar fit voor zijn leeftijd, aanhankelijk, knuffelkont, slechtziend
Adoptiebijdrage: €125,=

Karakter:
Shandy is een erg lief senior hondje dat graag dichtbij zijn mens(en) is en geniet van geaaid worden. Hij is fit en gaat graag mee wandelen!

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden ervaring die een ouder hondje graag nog een heerlijke tijd willen en kunnen geven;
  • Een huis in een rustige, groene omgeving (dorps of landelijk) en met een goed omheinde tuin, zodat Shandy ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • Een rustig huishouden (niet heel veel bezoek, geen inwonende jonge kinderen).
  • Shandy is niet gecastreerd. Wanneer hij bij een teefje wordt geplaatst moet dit teefje daarom gesteriliseerd zijn.

Gedrag in huis:
Shandy is in huis een rustig hondje dat graag dichtbij zijn mens(en) in de buurt is. Hij geniet van geaaid worden, van fijne ligplekjes en van in de tuin scharrelen.
Tegenover onbekende mensen/bezoek was Shandy de eerste weken onzeker, maar inmiddels heeft hij al veel meer vertrouwen opgebouwd. Ook met de kleinkinderen van het gastgezin gaat het goed.
Bonzo wordt niet graag opgetild, dus op de bank komt hij niet. Wel gaat hij graag in de fietskar en dan vindt hij het prima om opgetild te worden.
Shandy is slechtziend maar hij vindt nog prima zijn weg in huis. Hij is sociaal naar de andere hondjes in zijn gastgezin. Gezien zijn leeftijd en kleine formaat lijkt een combinatie met wat lompe of opdringerige honden ons geen goed idee, maar samenwonen met een ander sociaal en rustig hondje kan prima.
Shandy's vacht is zijdezacht en klit niet snel. Af en toe in bad om zijn haar te wassen vindt hij prima; hij gaat er rustig bij zitten.

senior hondje adopterenGedrag buiten:
Shandy gaat graag mee wandelen. Ondanks zijn slechtziendheid loopt Shandy heel graag en in een vlot tempo mee. Sinds hij bij zijn gastgezin verblijft is zijn conditie al enorm verbeterd en loopt hij een heel stuk soepeler dan bij aankomst! Hij is ook al flink afgevallen, dat was ook nodig.
Onbekende honden worden door Shandy enthousiast begroet. Hij is niet gecastreerd en daarom beantwoorden andere intacte reuen Shandy's enthousiasme helaas niet altijd even vriendelijk.
Shandy schrikt soms van harde geluiden en is geen hele drukke omgevingen gewend. We zoeken mede daarom voor hem een rustige woon- en wandelomgeving, dorps of landelijk. Hij gaat graag mee in de auto, dus dagelijks met de auto naar een rustig wandelgebied rijden is een optie.

Achtergrond:
Lieve, zachtaardige Shandy werd in Roemenië gedumpt in een gemeentelijk asiel / dodingsstation. Als klein senior hondje van 11 jaar en bovendien slechtziend zou hij het daar niet lang gered hebben. Erger nog: zijn laatste levenstijd en zijn manier van sterven zouden afschuwelijk zijn geweest... Door alle stress en veel te veel honden in kleine kennels breken er vaak gevechten uit en de fysiek zwakste honden lijden dan het meest. Medische zorg wordt niet gegeven en als het tot euthanasie komt dan worden vaak barbaarse methodes gebruikt...
Gelukkig voor Shandy werd hij door zijn redder snel opgemerkt in het gemeentelijk asiel en kreeg hij een plekje in haar privé opvang. Zij noemde hem Bonzo; Shandy is zijn paspoort-naam. Zijn verhaal werd nog beter nu hij een opvangplek heeft in Nederland (stad Groningen)! Hij is daar op 28 april gearriveerd en blijft bij hen totdat we een fijne adoptieplek voor hem gevonden hebben.

Medisch:
Shandy is slechtziend. Vanzelfsprekend is hij volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort. 

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aanhankelijke senior hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Shandy in Roemenië, in privé opvang:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.