Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Shandy

senior hondje adopterenGeslacht: reu, niet gecastreerd
Leeftijd: senior hondje, geboren 7 augustus 2011
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 35 cm / 10,4 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: eventueel
Trefwoorden: rustig maar fit voor zijn leeftijd, aanhankelijk, knuffelkont, slechtziend
Adoptiebijdrage: €125,=

Karakter:
Shandy is een lief opaatje dat graag dichtbij zijn mens(en) is en geniet van geaaid worden. 

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden ervaring die een ouder hondje graag nog een heerlijke tijd willen en kunnen geven;
  • Een huis in een rustige, groene omgeving (dorps/landelijk) en met een goed omheinde tuin, zodat Shandy ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • Een rustig huishouden (niet veel bezoek, geen kinderen).
  • Shandy is niet gecastreerd. Wanneer hij bij een teefje wordt geplaatst moet dit teefje daarom gesteriliseerd zijn.

Gedrag in huis:
Shandy is in huis een rustig hondje dat graag dichtbij zijn mens(en) in de buurt is. Hij geniet van geaaid worden, van fijne ligplekjes en van in de tuin scharrelen.
Tegenover onbekende mensen/bezoek is Shandy onzeker. Vooral van luide stemmen en druk gedrag moet hij niets hebben. Shandy vindt het fijn om bij bezoek zijn veilige bench op te zoeken. Met een lekkere snack in zijn bench is visite zo ook voor hem aangenaam! 

senior hondje adopterenGedrag buiten:
Shandy gaat graag mee wandelen. Vanwege zijn (ernstige) slechtziendheid heeft hij een extra oplettend baasje nodig, zodat hij niet tegen dingen aanbotst. 
Shandy schrikt van harde geluiden; we zoeken mede daarom voor hem een rustige woon- en wandelomgeving. Hij gaat graag mee in de auto, dus dagelijks met de auto naar een rustig wandelgebied rijden is een optie.
Op onbekende honden reageert hij wisselend. Kleine(re), niet te drukke honden vindt hij over het algemeen prima maar grote of drukke, opdringerige honden niet. 

Achtergrond:
Lieve, zachtaardige Shandy werd in Roemenië gedumpt in een gemeentelijk asiel / dodingsstation. Als klein senior hondje van 11 jaar en bovendien bijna blind zou hij het daar niet lang gered hebben. Erger nog: zijn laatste levenstijd en zijn manier van sterven zouden afschuwelijk zijn geweest... Door alle stress en veel te veel honden in kleine kennels breken er vaak gevechten uit en de fysiek zwakste honden lijden dan het meest. Medische zorg wordt niet gegeven en als het tot euthanasie komt dan worden vaak barbaarse methodes gebruikt...
Gelukkig voor Shandy werd hij door zijn redder snel opgemerkt in het gemeentelijk asiel en kreeg hij een plekje in haar privé opvang. Zij noemde hem Bonzo; Shandy is zijn paspoort-naam. Zijn verhaal werd nog beter nu hij een opvangplek heeft in Nederland (stad Groningen)! Hij is daar op 28 april gearriveerd en blijft bij hen totdat we een fijne adoptieplek voor hem gevonden hebben.

Medisch:
Shandy is ernstig slechtziend. Vanzelfsprekend is hij volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort. 

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aanhankelijke senior hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Shandy in Roemenië, in privé opvang:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.