Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Bo

herplaatser hond ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 7 jaar, geboren 8 augustus 2015
Formaat: middelmaat, 20  kilo
Kan met kinderen: vanaf circa 12 jaar
Kan met katten: ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, sociaal, speels, aanhankelijk, vriendelijk en nieuwsgierig
Adoptie bijdrage: €125,00

Karakter:
Bo is een lieve sociale hond, met nog meer mooie eigenschappen. Hij speelt graag, houdt van aandacht, leert snel en is heel vriendelijk zowel naar honden als naar mensen.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd om Bo verder te begeleiden
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin
  • Een al aanwezige sociale hond als gezelschap en speelmaatje voor Bo is een belangrijke pré

herplaatser hond ter adoptieGedrag in huis:
Wat een leuke, lieve, sociale hond is Bo! Zijn gedrag wisselt van rustig naar speels, energiek en ondeugend. Hij geniet van een aai over zijn bol en houdt van kroelen. Bo vermaakt zich prima met de andere hond in huis; lekker spelen of een keer iets ondeugends uithalen is altijd leuk.  Vervolgens een dutje op de bank en dan kan Bo er weer tegen.
Bo gedraagt zich in huis verder best wel bescheiden. Blijft rustig liggen waar hij ligt en komt als hij geroepen wordt. Wanneer het tijd is om te wandelen is hij samen met de andere hond zeer enthousiast om op pad te gaan.

Bo gedraagt zich uitstekend en vriendelijk naar kinderen. Onbekend bezoek aan huis is ook van harte welkom; hij gaat er naartoe en vraagt aandacht.  Bo kan eventueel als enige hond worden geplaatst maar gezien zijn sociale en speelse karakter vinden we een al aanwezige hond die ook graag speelt een belangrijke pré. 

Gedrag buiten:
Deze super sociale hond is ook buiten vriendelijk en nieuwsgierig naar andere honden en mensen. Bo loopt goed mee aan de lijn en trekt niet. Verkeer vindt hij wel spannend net als harde geluiden, zoals bijv. vuurwerk. Bo doet zijn behoefte graag in de tuin en (nog) niet tijdens een wandeling.
Wit u Bo meenemen voor een ritje met de auto, dan is dat voor hem geen probleem. 

Medische bijzonderheden:
Geen.

Achtergrond:
In 2018 ontmoette ons team Bo in het gemeentelijk asiel van Resita, Roemenië. De omstandigheden daar zijn afschuwelijk; overvolle kennels, weinig voer, geen verwarmde ruimtes en geen medische zorg. Bo viel op door zijn lieve en vrolijke aard.
In 2019 konden we Bo naar Nederland laten komen. Hij verbleef een tijdje bij een gastgezin en werd vervolgens geadopteerd. In 2022 werd zijn adoptant ernstig ziek en zij is eind 2022 overleden. Haar kinderen vroegen onze stichting om hulp en we vonden voor Bo gelukkig snel een gastgezin, in Winsum, provincie Friesland.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Bo? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, januari 2023:

Foto's, 2018 en 2019:

Filmpjes (Bo bij zijn gastgezin, januari 2023):

Filmpje (Bo in het asiel van Resita, 2018):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.