Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/scooter
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Scooter

Not published yet

scooter adoptiehondjeGEADOPTEERD
Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren januari 2021
Formaat: middelmaat, gewicht 15 kilo
Kan met kinderen: onbekend / een gezin met jonge kinderen vinden we voor hem te druk
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja / zie toelichting
Trefwoorden: energiek, aanhankelijk, vrolijk, slim, speels
Adoptie bijdrage: €340,00

Scooter verbleef bij de particuliere hondenopvang van Elisa in Roemenië. Inmiddels hebben we hem naar Nederland laten reizen en verblijft hij sinds 26 februari bij een gastgezin in Hoogkerk, Groningen. Daar hebben we Scooter beter leren kennen en hij is nu beschikbaar voor adoptie.

Karakter:
Scooter is een energieke, vrolijke en mensgerichte hond. Hij leert snel en past zich al goed aan aan het leven als huishond in Nederland. 

Gedrag in huis:
Warmte, een zacht mandje, veel aandacht; Scooter heeft dat tot voor kort nooit gekend en waardeert het enorm!
Scooter is erg energiek en enthousiast. Hij speelt graag, zowel met speeltjes als met soortgenoten. Met de hond van het gastgezin speelt hij helaas wat te opdringerig en bazig, waardoor zij Scooter inmiddels niet meer leuk vindt... Met honden die Scooter buiten heeft ontmoet ging het spelen wel goed, maar vanwege zijn gedrag naar de hond in het gastgezin denken we dat Scooter beter als enige hond geplaatst kan worden.
Scooter is inmiddels zindelijk en hij kan al eventjes alleen thuis zijn. Sommige dingen vindt hij nog raar en spannend; beelden op de televisie bijvoorbeeld en sommige bezoekers. Hij is nog jong en nog maar kort in Nederland dus vanzelfsprekend heeft hij nog veel begeleiding nodig om zich verder te ontwikkelen.

scooter adoptie hondGedrag buiten:
Scooter is buiten vrolijk en nieuwsgierig, loopt vlot mee, snuffelt graag en trekt zich weinig aan van mensen, geluiden en verkeer (in de relatief rustige omgeving waarin hij gewandeld heeft).
Scooter loopt al netjes mee aan de lijn en ontmoetingen met andere honden tijdens de wandelingen zijn goed verlopen.

Profiel adoptant:
We weten (nog) niet hoe Scooter zich tegenover kinderen gedraagt, maar we denken dat hij te druk en onstuimig is voor jonge kinderen. Bovendien vinden we het voor Scooter zelf ook beter om in een rustig(er) huishouden te komen, zodat hij gemakkelijker toekomt aan rusten en slapen en er volop tijd is om hem te begeleiden in zijn verdere ontwikkeling.
Scooter's toekomstige baasje heeft (ruime) ervaring met honden en zijn toekomstige huis(je) heeft een goed omheinde tuin waarin Scooter heerlijk kan scharrelen en spelen.
Scooter kan prima als enige hond worden geplaatst. Plaatsing bij een andere hond kan wellicht ook, maar omdat Scooter opdringerig en bazig kan zijn naar een hondse huisgenoot zijn we hierin terughoudend.

Achtergrond: 
Elisa, één van onze contactpersonen in Roemenië, trof Scooter aan zwervend bij een benzinestation en heeft hem opgenomen in haar privé asiel. Op 26 februari jl is hij in Nederland gekomen.

Medische bijzonderheden:
Scooter heeft voor vertrek de nodige bloedtesten gekregen en is gezond verklaard. Hij is gecastreerd en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Filmpje, Scooter bij zijn gastgezin:

Een kort film-fragment, Scooter in Roemenië:

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze enthousiaste jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

{gallery}Adoptiehonden/scooter{/gallery}.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.