logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

ringo gastgezin 28

Ringo heeft een heel positieve kennismaking gehad met lieve belangstellenden! Op 16 november zal hij verhuizen naar zijn baasjes-voor-altijd 💖

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd:  geboren 5 februari 2019
Formaat: schouderhoogte 56 cm, gewicht 24 kilo (grote middelmaat)
Kan met kinderen:  vanaf 16 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: sociaal, aanhankelijk, vrolijk, speels, energiek, prikkelgevoelig
Adoptiebijdrage: verlaagd adoptietarief €150,00*
* Ringo wacht al een lange tijd op een baasje voor altijd. Bovendien zit hij eigenlijk op dit moment niet optimaal in zijn huidige gastgezin, dus we zoeken toch wel met enige spoed zijn eigen thuis. Na zo’n lange tijd verdient hij dat ook echt! Hopelijk helpt de verlaagde adoptiebijdrage hem een handje.

** Update 28 oktober:  Ringo heeft op 4 november een kennismaking met een potentiële adoptant!

Karakter:
Deze jonge hond met een stoer uiterlijk heeft een heel klein, gezellig en vrolijk hartje. Hij is heel aanhankelijk, slim en leert snel.

Gedrag in huis:
Ringo is in huis meestal rustig. Kalme activiteiten zoals lekker kluiven en een hersenwerkje helpen hem heel goed om alle nieuwe indrukken te verwerken. Ringo vindt het ook heerlijk om lekker uit het raam te kijken of in het zonnetje te liggen doezelen. Ook ligt hij graag gezellig naast zijn gastmoeder op de bank.

Naar de andere honden in het gastgezin gedraagt Ringo zich goed; hij is vriendelijk en conflictvermijdend. Wel is zijn manier van spelen nogal lomp.
Op katten reageert Ringo met veel opwinding, ook na enige training. Ringo en katten is om die reden geen goede combinatie.

ringo adoptiehondGedrag buiten:
Ringo's wereld is in korte tijd helemaal veranderd maar Ringo doet het geweldig knap! Hij loopt netjes mee aan de lijn en wil graag lekker veel snuffelen. Van af en toe een fietser of een auto is hij niet onder de indruk. Mensen of andere honden tegenkomen vindt hij een beetje spannend, maar hij gedraagt zich keurig als je hem de tijd en ruimte geeft om te kijken en te ruiken.
Ringo heeft jachtdrift en zal daarom ook in de toekomst niet overal los kunnen lopen.

Profiel adoptant:
Voor Ringo zoeken we een thuis in een rustige omgeving met een fijn wandelgebied. Lieve mensen die ervaring hebben met honden en deze enthousiaste lieverd graag een fantastisch leven willen bieden. Ringo heeft baat bij structuur en rust; activiteiten die voor Ringo opwindend zijn moeten nog zorgvuldig worden gedoseerd en opgebouwd.
Ringo kan bij andere honden worden geplaatst maar ook als enige hond. Een gezin met jonge kinderen vinden we voor Ringo (nog) te druk, met oudere kinderen zou eventueel kunnen. We plaatsen Ringo graag in een huis zonder katten.

Achtergrond: 
Eind 2020 haalde onze stichting Ringo uit het afschuwelijke gemeentelijke asiel van Resita; daarna heeft Ringo nog lange tijd in een Roemeens privé asiel gezeten. Afgelopen maart hebben we Ringo naar Nederland gehaald en hem tijdelijk ondergebracht bij een goed hondenpension, zodat we een indruk konden krijgen van zijn karakter.
Vanaf 23 april kon Ringo terecht bij een gastgezin; hij verblijft nu bij een gastgezin in Zuurdijk (provincie Groningen). Van daar uit zoeken we nu naar Ringo's perfecte baasje-voor-altijd.

Medische bijzonderheden:
geen

Ringo adopteren?
Heeft u interesse in deze vrolijke hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Ringo bij zijn gastgezin:

Filmpjes, Ringo bij zijn gastgezin:

Foto's, Ringo bij het dierenpension in Bruchem, maart 2022:

Filmpje, Ringo in het asiel van Resita, 2020

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.