logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy hond adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 5 september 2022
Formaat: wordt naar verwachting een kleine middelmaat, bij 5 mnd oud een schouderhoogte van 30 cm en circa 7 kilo
Kan met kinderen: vanaf 8 jaar, mits honden gewend
Kan met katten: ja
Kan met honden: ja
Trefwoorden: frivool, speels, grappig, aanhankelijk, stoer en nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Lily is een energieke pup. Ze is lief en aanhankelijk maar geen type schoothond. Ze houdt van lekker racen en is niet bang voor natte modderpootjes ;)

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende tijd, ervaring en inzicht om een pup die is opgegroeid in een asiel te begeleiden
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin
  • Een huishouden met duidelijke routines en regels; niet te druk maar zeker niet saai
  • Lily kan als enige hond worden geplaatst maar een al aanwezige sociale en zelfverzekerde hond is een pré.  Lily is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet om die reden deze reu gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Lily is een heerlijke hond; ze is lief, aanhankelijk, vrolijk en speels. Vanzelfsprekend doet ze ook dingen die je als eigenaar liever niet ziet; ze is nog helemaal puppy! Ze is onderzoekend en mede omdat ze gek is op lekkers prima te trainen. 
Ten aanzien van onbekenden is Lily nieuwsgierig maar ook nog onzeker. Met tijd, geduld en goede begeleiding zal haar (zelf)vertrouwen groeien; ze is nog jong en nog maar kort weg uit het asiel. 

puppy adopterenLily ligt graag bij één van haar mensen en is gek op de kinderen van het gastgezin. Op schoot liggen vindt ze wat te veel van het goede; dichbij of tegen je aan vindt ze fijn. 
Lily houdt van gezelligheid en actie. Een gezin met kinderen (van 8 jaar of ouder) zou prima bij haar passen; een actief gezin zonder kinderen kan ook een goede match zijn. Belangrijk is natuurlijk wel dat ze ook voldoende rust krijgt.

Bij haar gastgezin kan Lily al even alleen thuis zijn, samen met de andere honden. In een nieuwe situatie zal dit opnieuw moeten worden opgebouwd en de eerste periode zal ze ook 's nachts graag in de directe nabijheid van haar baasjes zijn. 

Gedrag buiten:
's Nachts is Lily zindelijk; ze slaapt dan in een bench naast haar zusje. Overdag is zindelijkheidstraining nog een aandachtspunt.
Wandelen is leuk maar ook nog heel spannend. In een rustige (landelijke) omgeving mag ze graag snuffelen en aan de lange lijn ook lekker sprintjes trekken. In een drukkere omgeving is Lily onder de indruk van het verkeer en van mensen, al dan niet met honden. Het is natuurlijk allemaal nog nieuw voor haar. Voor Lily zou meermalen per dag mee wandelen nu nog te veel van het goede zijn; ook daarom vinden we een goed omheinde tuin belangrijk.

Medische bijzonderheden:
Lily is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie. Vanzelfsprekend is Lily gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Lily werd samen met een broertje en zusje Charlotte aangetroffen langs een doorgaande weg, in de buurt van Elisa's privé asiel (Solca, Roemenië), gedumpt als ongewenst. Elisa wist ze veilig te stellen en gaf de pups een plekje in haar privé asiel. In Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Gelukkig vonden we voor zowel Charlotte als voor Lily een gastgezin in Nederland; Lily is op 13 januari gearriveerd op haar tijdelijke adres in Drachten.

Adoptie procedure:
Wilt u Lily adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes, Lily in Nederland:

Foto's en filmpjes, Lily in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.