logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

herplaatser volwassen hond adopteren

➡️ Booly is geadpteerd naar een paradijselijk thuis! Hij is bverhuisd op 9 september 2023 en gaat Sem heten.

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, senior / 8 jaar, geboren 28 mei 2015
Formaat: grote middelmaat; schouderhoogte circa 57 cm
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja, met katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: heel aanhankelijk naar eigen mensen, vrolijk, slim en leergierig, afwachtend/onzeker t.a.v. onbekenden

Karakter:
Booly is voor zijn eigen mensen een aanhankelijke knuffelbeer. In huis is hij over het algemeen rustig en met weinig al heel dankbaar en tevreden. Hij geniet van langere wandelingen in de natuur of het buitengebied. 

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met onzekere honden;
  • Een huis in een rustige omgeving (dorps/landelijk) en met een goed omheinde tuin, zodat Booly ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen of in het zonnetje kan liggen;
  • Een rustig huishouden (niet veel bezoek en geen kinderen onder de circa 16 jaar).
  • Booly kan als enige hond worden geplaatst; bij een andere hond is ook een optie.

Gedrag in huis:
Booly is in huis een rustige hond, als hij lekker heeft kunnen wandelen en snuffelen. Hij is bescheiden, vraagt niet veel, maar kan heel blij worden van aandacht en knuffels. Hij is graag bij zijn baasjes in de buurt. Hij vindt het ook fijn om in de tuin rond te scharrelen of lekker buiten in het zonnetje te liggen.
Booly is heel onzeker met onbekende mensen op bezoek en vooral ook kinderen. Het vaak drukke en voor Booly onvoorspelbare gedrag van kinderen maakt hem angstig. Zijn huidige eigenaren hebben jonge kinderen; de eigen kinderen hebben wel Booly's vertrouwen maar de vriendjes en vriendinnetjes die op bezoek komen niet.  

volwassen hond adopterenGedrag buiten:
Booly gaat heel graag mee wandelen in de natuur of in een buitengebied. Hij geniet van spelen in het water, van snuffelen en - wanneer hij na gewenning los kan - even lekker rennen. Van normaal verkeer en wat passanten is hij niet onder de indruk. Op onbekende honden reageert hij wisselend; sommige honden vindt hij leuk en andere honden gaat hij liever uit de weg.
Booly is heel graag buiten, ook in de tuin. Hij heeft weinig jachtdrift, maar eekhoorns hebben wel zijn specifieke belangstelling. 
Autorijden vindt Booly prima; hij gaat graag mee!

Achtergrond:
Booly is al in 2016 in Nederland gekomen, vanuit een Roemeens asiel. Na verblijf bij één van onze gastgezinnen werd hij in december 2016 geadopteerd door zijn huidige eigenaren. Vanwege Booly's angst en reactiviteit ten aanzien van kinderen die veelvuldig op bezoek komen hebben zij ons gevraagd te helpen om opnieuw een thuis te vinden voor Booly. Tot aan zijn herplaatsing verblijft hij bij zijn adoptanten, in Hengelo, Overijssel.

Medisch:
Geen bijzonderheden.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze aanhankelijke hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Recente filmpjes, juni 2023:

Oudere filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.