Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Wie geeft stoere
Beike een kans?
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
previous arrow
next arrow
Slider

Petty

PettyGeslacht: teefje (gesterilliseerd)  
Leeftijd: Petty is geboren in februari 2013
Formaat: 
Petty is 50 cm hoog en weegt 21 kilo
Kan met kinderen:
In overleg
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
rustig, aanhankelijk, baasgericht, afwachtend,  zachtaardig, gevoelig
Adoptiebijdrage:
 € 125,-

 

Karakter:
Petty is echt een mensenhondje dat even tijd nodig heeft om vertrouwen te krijgen, maar dan een gezellige kroelkip is.

Gedrag in huis:
Petty is een heel lieve, rustige hond die zich vrijwel direct prima kon vinden in het leven als huishond. Ze was na enkele dagen al helemaal zindelijk, ze maakt niets stuk en gedraagt zich rustig in huis. Ze is heel aanhankelijk en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Als ze genoeg heeft gehad gaat ze gewoon even ergens anders liggen. Ze is dol op een kluif, eigenlijk alles wat eetbaar is heeft haar interesse. Niet zo raar als je heel veel honger hebt gekend...

Petty luistert goed naar haar naam. Ze laat zich gemakkelijk corrigeren met de stem. Ze kan ook al een paar uurtjes alleen zijn, in haar gastgezin hoeft ze dan niet in de bench maar gaat ze lekker ergens in huis liggen slapen. Bezoek aan huis vindt Petty wel spannend, ze vertrouwt vreemde mensen nog niet zo en gaat ze liever uit de weg. Ze is erg gericht op de vrouw in haar gastgezin. Met katten gedraagt ze zich prima; ze kijkt er niet naar om.

Gedrag buiten:
Met veel plezier gaat ze mee met de auto of voor een wandelingetje. Ze loopt netjes aan de lijn en trekt niet. Het liefst gaat ze met haar staartje in de lucht en haar neusje aan de grond snuffelen en scharrelen. Als ze één van haar favoriete honden tegenkomt verandert ze even weer in de pup die ze nooit heeft kunnen zijn en speelt dan graag.

Profiel adoptant:
We zoeken voor Petty een ervaren baasje met voldoende tijd een aandacht voor deze lieverd. Petty is wat bang voor mannen, een vrouwelijk baasje zal zeker haar voorkeur hebben en we plaatsen haar niet bij een man alleen. Petty kan alleen geplaatst worden, maar zal het gezelschap van een kleine hond ook kunnen waarderen Achtergrond: Petty is een zwerfhondje uit Roemenie die daar gered is door een lokale rescuer. Ze heeft jarenlang in een asiel gezeten, maar gelukkig konden we haar in augustus 2019 naar Nederland halen. Petty verblijft nu bij een gastgezin in Den Helder.

Medische bijzonderheden: Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.