Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/olly
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Olly

OllyGEADOPTEERD ?
Geslacht: reu  (gecastreerd)
Leeftijd: Olly is geboren in januari 2017
Formaat: 
Olly is 38 cm hoog en weegt 13 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Wisselend
Trefwoorden:
lief, aanhankelijk, slim, trouw, speels, gevoelig, baasgericht  
Adoptiebijdrage:
donatie aan de stichting naar eigen inzicht.

 

Karakter:
Olly is een aanhankelijk, knuffelig hondje dat graag altijd dichtbij mensen is. Hij is stressgevoelig en kan snel overprikkeld raken waardoor rust het sleutelwoord voor hem is.

Gedrag in huis:
Olly is in huis rustig en hij kan zich goed vermaken met een kong of een hersenspelletje. Hij maakt niets stuk en is helemaal zindelijk. Even alleen thuis zijn is geen probleem, bij het gastgezin hoeft hij niet in de bench en is hij samen dan met een andere hond. Hij is enorm aanhankelijk en dol op knuffelen. Bezoek aan huis wordt even aangekondigd en als hij ze kent, enthousiast begroet. Onbekende mensen in zijn huis moet hij even leren kennen om te ontdekken dat het wel goed zit. Zodra hij je vertrouwt mag je alles met hem doen, je kunt hem optillen en ook zijn gebit laat hij rustig verzorgen. Met honden is Olly sociaal, maar het is vooral een mensenhondje dat erg gericht is op zijn baasje. 

Olly is erg schrikkerig. Hij reageert op geluiden en slaat aan om het 'gevaar' te verjagen. Hij heeft absoluut een rustige, stille omgeving nodig om zijn stressniveau laag te houden. Wanneer Olly overprikkeld raakt kan hij 'snappen'. Zijn gastgezin heeft veel ervaring en werkt hier aan. 

Gedrag buiten:
Olly loopt goed mee aan de riem, maar hij is gevoelig voor teveel prikkels. Veel harde geluiden, drukte, vreemde mensen of vreemde honden die hem benaderen, kunnen hem even uit zijn evenwicht brengen en Olly kan uitvallen aan de riem. Als zijn baasje daar een beetje op let en hem wat bescherming kan bieden, dan slaat hij zich daar prima doorheen.

Profiel adoptant:
Voor Olly zoeken wij rustige mensen met ervaring die afgelegen wonen met een flinke tuin. Een speelmaatje voor Olly zou heel leuk zijn, maar Olly zal in het begin niet zo heel lief doen tegen deze hond, daar moet een toekomst baasje wel tegen rekening mee willen houden. Met de juiste begeleiding is Olly een ongelofelijke lieverd en een lief maatje voor zijn baasje.

Vanwege zijn situatie vragen we geen reguliere adoptiebijdrage maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting. Wie durft het aan, heeft de ervaring en geeft deze lieve vent een kans? Het zou zo fijn zijn als hij eindelijk een plekje voor altijd vindt waar hij echt tot rust kan komen.

Achtergrond:
Olly komt uit Roemenie en is in Nederland geadopteerd geweest. Helaas ontwikkelde hij bij zijn vorige baasjes verlatingsangst waardoor hij net bij hen kon blijven. Voor Olly waren zij teveel van huis. Omdat Olly zo'n lieverd is, is voor zijn belang het moeilijke besluit genomen een geschiktere plek voor hem te zoeken en is Olly teruggekomen bij de stichting. Olly verblijft momenteel in Assen bij een ervaren gastgezin waar van zijn verlatingsangst gelukkig niet veel meer te merken is. 

Medische bijzonderheden:
Olly krijgt momenteel nog medicatie tegen stress, clomicalm. Zijn gastgezin is dit nu aan het afbouwen.

{gallery}Adoptiehonden/olly{/gallery}.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.