Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Pelle

pelle ter adoptieGeslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren 20 februari 2020
Formaat: schouderhoogte 55 cm, gewicht 30 kilo (grote middelmaat)
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met honden: ja
Trefwoorden: heel aanhankelijk, lief, nieuwsgierig, onzeker maar onderzoekend en ontzettend slim
Adoptiebijdrage: €250,=

Karakter:
Voor wie hij kent en vertrouwt is Pelle een heel aanhankelijke en super lieve hond. Hij is een dikke knuffelkont die graag met zijn baasje samenwerkt. Wanneer je zijn vertrouwen hebt luistert hij onwijs goed en is zijn onzekere gedrag prima te begeleiden. Pelle's grootste valkuil is dat hij met maar hele kleine signalen zijn angst laat zien. Dit vraagt de nodige ervaring.

Profiel adoptant:

  • Recente en ruime ervaring met honden; iemand die hondengedrag goed kan "lezen" en begrijpt wat Pelle nodig heeft. Iemand die ook bekend is met de nieuwste trainingsmethoden.
  • Een huis in een rustig woon- en wandelgebied, met een goed omheinde tuin
  • Pelle kan bij een andere hond worden geplaatst; uit een stabiele hond haalt hij echter geen voorbeeld. Om optimaal met hem aan de slag te gaan kan Pelle het beste als enige hond geplaatst worden.

In het gastgezin wordt er met Pelle nog veel getraind, gemanaged en begeleid. Pelle is dus zeker geen "kant-en-klaar" hondje. Maar wél een hond die heel graag een maatje voor het leven kan en wil zijn en een fijn eigen baasje-voor-altijd enorm zal waarderen!

Pelle verblijft nu bij een gastgezin in Farmsum (provincie Groningen), van daaruit zoeken we nu Pelle’s baasje voor altijd. Om de overgang naar zijn baasje-voor-altijd zo soepel mogelijk te laten verlopen vinden we het belangrijk dat u, voor de definitieve adoptie, meermalen komt kennismaken met Pelle. Zijn gastmoeder is hondengedragsdeskundige-in-opleiding en zal Pelle en u ook na de verhuizing graag blijven begeleiden. Om deze redenen plaatsen we Pelle alleen in het noorden van het land.

Heeft u de nodige ervaring, kennis en vaardigheden met betrekking tot hondengedrag en -training? En wilt u graag nog meer leren op dat gebied en daarbij begeleiding krijgen? Misschien is Pelle dan dé hond voor u!

Gedrag in huis:
Pelle is in huis een heerlijk relaxte hond, hij ligt graag in de buurt van zijn baasjes en kan lekker hard snurken. Pelle is een stressgevoelige hond maar met veel ritme en duidelijke regels is daar nu weinig meer van te merken. Wanneer Pelle overprikkeld is uit zich dat in reageren op alles wat buiten voorbij komt. We zien dit gedrag met duidelijk ritme echter niet meer terug. Wanneer Pelle zich verveelt en niet mentaal wordt uitgedaagd kun je dat ook goed aan hem merken. Hij begint dan zelf met spullen te slepen.

Pelle kan goed even alleen thuis zijn en ligt dan in een aparte ruimte waar hij lekker tot rust kan komen. Natuurlijk zal hij in een nieuwe omgeving eerst even moeten wennen. Pelle speelt graag samen met de andere hond binnen het gastgezin maar is hierin wel wat lomp. Met katten kan Pelle ook prima samenleven. De katten moeten dan echter wel honden gewend zijn.

Pelle vindt visite erg spannend. Hij gaat direct op de bezoekers af en is daarbij opdringerig. Dit vraagt om een goede begeleiding; vanzelfsprekend zal ons team u daarover uitgebreid adviseren. Bij het gastgezin doet Pelle flink wat positieve ervaringen op en gaat het met bezoek steeds beter. Wanneer de visite hem volledig negeert komt Pelle gauw tot rust en gaat lekker slapen.

pelle adoptiehondGedrag buiten:
Pelle loopt goed mee aan de lijn en heeft geen jachtdrift. Het is dan ook echt een genot om met hem te wandelen. Pelle komt regelmatig even checken bij zijn baasje en is buiten erg goed te sturen. Pelle kijkt niet op van groot verkeer, wanneer er toch iets is wat Pelle spannend vindt is hij prima af te leiden. Andere honden ontmoeten gaat aan de lijn goed als Pelle steun krijgt van zijn gastmoeder.

Pelle's gastmoeder doet aan mantrailing (speuren) met Pelle. Hierin heeft hij waanzinnig veel plezier en het is heel goed voor zijn zelfvertrouwen.

Medische bijzonderheden:
Pelle heeft wat last van jeuk, in zijn gastgezin zijn ze nu bezig met het uitsluiten van een voedsel allergie. Voor nu reageert hij hier erg goed op.
Vanzelfsprekend is Pelle gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
In 2020 heeft onze stichting Pelle uit het afschuwelijke gemeente asiel van Resita gehaald; daarna heeft Pelle een tijdje doorgebracht in een privé asiel in Roemenië. In Januari 2021 konden we Pelle naar Nederland halen waar hij een poos in een gastgezin verbleef. Pelle is onlangs teruggekomen van adoptie vanwege gedragsproblematiek, dit uit zich in uitvallen op straat, spanning bij bezoek en onrustig gedrag in huis wanneer Pelle veel stress ervaart.

Pelle krijgt nu een verplicht aantal rust momenten per dag en samen met het aanleren van begrenzing en het positief belonen van goed gedrag maakt Pelle al flinke ontwikkelingen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Pelle? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.