logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy uit asiel adopteren

Geslacht: reu
Leeftijd: puppy, geboren 10 juni 2022
Formaat: middelmaat;  bij 7 mnd oud schouderhoogte 45 cm, gewicht 13 kilo
Kan met kinderen: ja, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, aanhankelijk, sociaal, slim, zachtaardig
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Moses is een sociale, lieve en speelse pup. Hij is een zachtaardig mannetje dat met steun van zijn baasje steeds meer (zelf)vertrouwen krijgt.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd om een pup met een asielverleden te begeleiden
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving; dorps of landelijk
  • Een niet te druk huishouden; Moses heeft baat bij structuur en voldoende rust
  • Een goed omheinde tuin; Moses is erg graag buiten
  • Moses kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere sociale hond. Moses is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd. Wanneer hij bij een teef wordt geplaatst moet om die reden deze teef gesteriliseerd zijn.

Gedrag in huis:
Moses is een vrolijke, aanhankelijke hond. Het is leuk om te zien hoe hij steeds meer vertrouwen in de wereld krijgt en hoe snel hij van ervaringen leert. De eerste weken reageerde Moses veel op omgevingsgeluiden door te blaffen, maar nu hij tot rust is gekomen en zich veilig voelt bij zijn tijdelijke thuis is dat zo goed als over.

puppy uit asiel adopterenMoses leeft bij zijn gastgezin met drie andere honden en drie katten en dat gaat allemaal goed. Hij speelt met alle honden en vindt het prima als de katten bij hem komen liggen.
Moses is een aanhankelijke hond die graag in de buurt van zijn baasje is. Op bezoek reageert hij in eerste instantie wat afwachtend maar zijn nieuwsgierigheid wint het meestal al snel. 
Bij zijn gastgezin kan Moses samen met de andere honden al prima een tijdje alleen thuis zijn, maar dit zal bij een nieuw thuis opnieuw moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Moses vindt het heerlijk om buiten te zijn; in weer en wind, in de tuin of uit wandelen. Hij is zindelijk, loopt al netjes mee aan de (lange) lijn en trekt niet. De eerste weken reageerde Moses onzeker op mensen en honden die hij tegen kwam maar door de begeleiding en steun van zijn gastvader heeft Moses inmiddels al flink (zelf)vertrouwen opgebouwd. Dappere Moses gaat zelfs al mee naar de wekelijkse markt in het dorp!
Moses is een baasgerichte hond. Als hij even niet weet wat te doen dan zoekt hij steun bij zijn begeleider.

Medische bijzonderheden:
Moses is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de castratie.
Vanzelfsprekend is Moses gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Moses is in Roemenië gedumpt langs de weg en verschool zich in een rioolpijp... Gelukkig kon hij worden veiliggesteld door Elisa (Do Good Rescue) en vonden wij voor hem een gastgezin in Nederland.
Drie van onze teamleden hebben begin november het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië) bezocht. Ze hebben onder andere Moses ontmoet en konden voor hem meteen een plekje bij één van onze gastgezinnen reserveren! Hij is op 19 november 2022 gearriveerd op zijn tijdelijke adres in Annerveenschekanaal (provincie Drenthe).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Moses? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes, januari 2023:

In Roemenië; Moses verstopte zich in een rioolbuis langs de weg 😞:

Gelukkig kon hij worden gevangen en veilig gesteld::

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.