previous arrow
next arrow
Slider

Marcus

marcus ter adoptie

GEADOPTEERD ðŸ’–
Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: circa 10 jaar
Formaat: klein/kleine middelmaat (circa 44 cm, 18 kilo)
Kan met kinderen: 12+
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, knuffelig, lief
Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter:
Marcus is een lieve, vrolijke, rustige hond die graag bij je in de buurt is. Samen bankhangen is favoriet.

Gedrag binnen:
Marcus is een gezellig hondje, hij ligt graag bij je in de buurt of zoekt een lekker plekje om te slapen. ’s Avonds ligt hij het liefst gezellig naast je op de bank om tv te kijken. Hij kan samen met de hond van het gastgezin wel even alleen zijn, maar dit zal in een nieuwe situatie weer rustig opgebouwd moeten worden. Hij vindt het namelijk veel leuker om samen te zijn in plaats van alleen! Hij gedraagt zich vriendelijk en respectvol naar de andere hond in zijn gastgezin. Onbekend bezoek wordt vrolijk begroet. Marcus is zindelijk en sloopt niks.

Gedrag buiten:
Marcus houdt er van om er samen op uit te gaan. Hij loopt op zijn eigen tempo graag zijn eigen route, snuffelt wat af of rolt eens heerlijk in het gras. Marcus heeft helaas zijn lichaam niet mee en kan daardoor niet erg ver lopen. De tijd dat je er samen op uit bent is belangrijker dan de afstand. Marcus kan mee in de auto maar moet daar wel in en uitgetild worden, dit laat hij prima toe. Onbekende enthousiaste honden vindt hij soms een beetje spannend, rustige honden worden vriendelijk begroet.

Profiel adoptant:
Voor Marcus zoeken we een adoptant die graag een gezellig hondenmaatje wil en die niet te veel van hem verwacht. Iemand die begrijpt dat lange wandelingen niet mogelijk zijn en zich probleemloos aan kan passen aan het tempo en de behoeftes van een oudere hond. Omdat er ook dagen zullen zijn dat Marcus minder makkelijk loopt zoeken we een huis met een tuin.

Medische bijzonderheden:
Marcus is in erbarmelijke toestand gevonden in Roemenië, vermoedelijk aangevallen door andere honden. Hij had veel wonden en zijn linkeroog was niet meer te redden. Hij heeft wat beginnende staar aan zijn rechter oog. Hij heeft zijn voorpoot in het verleden gebroken gehad. Marcus krijgt dagelijks een onderhoudsdosis pijnstilling.

Achtergrond:
Marcus werd zwaar gewond en in zeer slechte conditie gevonden door één van onze Roemeense contactpersonen. Zij heeft Marcus direct door een dierenarts laten behandelen en hem in huis genomen. Door veel liefde en goede verzorging door Florentina in Roemenië en door zijn gastgezin in Nederland is Marcus nu een vrolijk ventje vol levenslust! Marcus verblijft bij een gastgezin in Amsterdam.

Filmpjes

(1) Dit filmpje is gemaakt toen Marcus nog in Roemenië verbleef en wij een gastgezin voor hem zochten:

(2) Dit filmpje toont recente beelden van Marcus in Nederland:

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.