Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

lucky

lucky.jpg

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 6 jaar
Formaat:  klein/schofthoogte 40 cm/12,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Speels, vrolijk, energiek, lief, slim, aanhankelijk, onzeker

Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter:
Lucky is een aanhankelijk, speels en energiek mannetje dat zich ook goed alleen kan vermaken.

Gedrag in huis:

Lucky heeft het eigenlijk altijd goed naar zijn zin. Heeft een fijne eigen plek op een kleed en soms zoekt hij het zonnetje op om in te liggen. Een enkele keer heeft hij een baldadige bui en moet even gek doen, door het huis rennen en gekke sprongen maken. Duurt altijd maar even.  's Nachts slaapt hij in zijn bench en kan goed uitslapen. Hij is zindelijk en sloopt niks

Bezoek wordt argwanend bekeken. Als iedereen zit en Lucky rustig eea heeft kunnen onderzoeken dan is het daarna goed, hij gaat lekker op zijn plek liggen. Hij blijft wel alert.

Gedrag buiten:

Lucky kan je het best zijn eigen tempo laten lopen. Hij is een echte snuffelaar en neemt daarvoor ook ruim de tijd. Voortkomend uit zijn neurologische aandoening en verleden heeft Lucky moeite met het lezen van  honden, hierdoor valt hij uit naar onbekende honden.. Hij is duidelijk gebaat bij een rustige omgeving zonder stress van passerende honden.

Profiel adoptant:
Helaas is Lucky teruggekomen van adoptie. Zijn toekomstige forever home staat in een rustige omgeving en heeft een tuintje waarin hij lekker zijn gang kan gaan. Zijn baasje heeft recente ervaring met honden en is bereid rekening te houden met Lucky’s neurologische problemen, hierdoor kan hij nogal lomp zijn en zwalken. Mede daarom plaatsen we hem niet bij jonge kinderen. Zijn baasje verwacht niet dat Lucky meer zal zijn dan lekker de hond die hij is. Hoe minder er van Lucky verwacht wordt, hoe meer hij je verwachtingen zal overtreffen! Wij plaatsen hem alleen in een rustige, landelijke omgeving waar geen drukte is op straat of waar hij veel honden kan tegenkomen.

Vanwege deze aanvullende adoptie eisen en zijn neurologische aandoening geldt er voor Lucky een verlaagd adoptie tarief.

Achtergrond:
Lucky is door een van de rescuers waar wij mee samenwerken uit een afschuwelijke situatie gehaald en heeft sindsdien in haar opvang gezeten. Lucky heeft een neurologisch probleem. Omdat ook hij een liefdevol baasje verdient hebben we hem naar Nederland gehaald. Vol ongeduld wacht hij nu op iemand die voor hem valt. Hij verblijft bij een gastgezin in Oudesluis.

Medische bijzonderheden:
Lucky heeft in het verleden waarschijnlijk hondenziekte gehad, waardoor hij neurologische problemen heeft, hij kan soms zomaar ineens omvallen alsof hij zijn coördinatie even kwijt is. Even later loopt hij dan weer verder alsof er niets gebeurd is Hij mist balans en fijne motoriek. Lucky heeft hier geen last van, maar het maakt het leven met en zorgen voor Lucky soms wel uitdagender en tijdrovender dan met een hond die dit niet heeft. Lucky kan tijdens de wandeling flippen als hij ergens bang van is bijv. bij honden die te dicht bijkomen. Maar ook als hij overprikkeld raakt door drukte op straat. Door zijn onbalans maakt hij salto’s en valt alle kanten op.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.