previous arrow
next arrow
Slider

lucky

lucky kleine hond adopterenGeslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 7 jaar
Formaat:  kleine hond / kleine middelmaat /schofthoogte 40 cm/15 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja, met honden die hij kent
Trefwoorden: Speels, vrolijk, opvliegend, lief, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: € 125,00

Update 28 nov. 2021: Lucky is momenteel niet beschikbaar voor adoptie om medische redenen.

Karakter:
Lucky is na gewenning een aanhankelijk, speels mannetje dat zich ook goed alleen kan vermaken. Hij heeft moeite met de wereld om hem heen.

Gedrag in huis:
Lucky is geen allemansvriend en ook een nieuw baasje zal rustig de tijd moeten nemen voordat Lucky het allemaal vertrouwt. Eenmaal gewend, dan heeft Lucky het eigenlijk altijd goed naar zijn zin. Hij zoekt een fijne eigen plek op een kleed en soms zoekt hij het zonnetje op om in te liggen. Een enkele keer heeft hij een baldadige bui en moet even gek doen, door het huis rennen en gekke sprongen maken. Lucky kan goed uitslapen. Hij is zindelijk en sloopt niks. Lucky is graag bij de andere hond in het gezin in de buurt, maar samen spelen is iets wat Lucky nog niet snapt. Bij bezoek gaat Lucky in de bench.

Gedrag buiten:
Lucky kan je het best zijn eigen tempo laten lopen. Hij is een echte snuffelaar en neemt daarvoor ook ruim de tijd. Voortkomend uit zijn neurologische aandoening en verleden heeft Lucky moeite met het lezen van honden, hierdoor valt hij uit naar onbekende honden, naast een stabiele hond voelt hij zich beter en is het uitvallen veel minder. Hij is duidelijk gebaat bij een rustige omgeving zonder stress van passerende honden.

Profiel adoptant:
Lucky zijn forever home staat in een rustige omgeving en heeft een tuintje waarin hij lekker zijn gang kan gaan. Zijn baasje heeft recente ervaring met honden en is bereid rekening te houden met Lucky’s neurologische problemen, hierdoor kan hij nogal lomp zijn en zwalken. Zijn baasje verwacht niet dat Lucky meer zal zijn dan lekker de hond die hij is. Hoe minder er van Lucky verwacht wordt, hoe meer hij je verwachtingen zal overtreffen! Wij plaatsen hem alleen bij een stabiele hond en in een rustige, landelijke omgeving waar geen drukte is op straat of waar hij veel honden kan tegenkomen.
Vanwege deze aanvullende adoptie eisen en zijn neurologische aandoening geldt er voor Lucky een verlaagd adoptie tarief.

Achtergrond:
Lucky is door een van de rescuers waar wij mee samenwerken uit een afschuwelijke situatie gehaald en heeft sindsdien in haar opvang gezeten. Lucky heeft een neurologisch probleem. Omdat ook hij een liefdevol baasje verdient hebben we hem naar Nederland gehaald. Vol ongeduld wacht hij nu op iemand die voor hem valt. Hij verblijft bij een gastgezin in Groningen.

Medische bijzonderheden:
Lucky heeft in het verleden waarschijnlijk hondenziekte gehad, waardoor hij neurologische problemen heeft, hij kan soms zomaar ineens omvallen alsof hij zijn coördinatie even kwijt is. Even later loopt hij dan weer verder alsof er niets gebeurd is. Hij mist balans en fijne motoriek. Lucky heeft hier geen last van, maar het maakt het leven met en zorgen voor Lucky soms wel uitdagender en tijdrovender dan met een hond die dit niet heeft. Lucky kan tijdens de wandeling flippen als hij ergens bang van is bijv. bij honden die te dicht bijkomen. Maar ook als hij overprikkeld raakt door drukte op straat. Door zijn onbalans maakt hij salto’s en valt alle kanten op.
Lucky heeft een vlooienallergie. 

Filmpje:

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.