logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

Leo

Geslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Leo is 1,5-2 jaar
Formaat:  Leo is 54 cm en weegt 26 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar 
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: rustig, vrolijk, speels, mensgericht, slim, nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: € 295,-

Karakter
Deze mooi blonde knul met zijn guitige koppie is rustig maar mag ook graag lekker spelen. Hij is blij en aanhankelijk, gek op aandacht en knuffelen.

Gedrag in huis
Leo is speels en heeft energie. Lekker rustig op de bank of in zijn bench liggen vindt hij heerlijk. Leo kan zichzelf goed vermaken. Hij heeft behoefte aan aandacht dus van samen iets doen wordt hij erg blij van. Leo is sociaal naar de andere honden toe, maar wil wel graag haantje de voorste zijn. Blij en aanhankelijk noemt zijn gastmoeder hem en heel knuffelbaar. In het gastgezin komt niet veel bezoek maar we verwachten dat bezoek vrolijk en enthousiast begroet wordt. Leo is zindelijk en sloopt niks. Hij kan paar uur alleen zijn en zit dan in zijn bench, er zijn dan wel andere honden bij.

Gedrag buiten
Tijdens wandelen aan de lijn kan Leo trekken als hij gestresst raakt.
Dat gebeurt nog bij tegemoetkomend verkeer of fietsers omdat hij dat niet gewend is, maar hij leert snel. Leo speelt heerlijk met de andere honden in het pension. Tijdens het wandelen aan de lijn is hij onzeker met honden en maakt dat duidelijk door ophef te maken. Los luistert Leo erg goed, hij komt meteen naar zijn baasje toe als hij geroepen wordt.

Profiel adoptant
Voor Leo zoeken we een ervaren baasje die met hem aan de slag wil gaan.
Omdat Leo graag buiten is zoeken we een huis met een flinke omheinde tuin/erf, waar hij rond kan scharrelen en rustig kan liggen kijken.
Hij kan geplaatst worden als enige hond mits hij wel voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging krijgt om heerlijk te ravotten met andere honden.

Vanwege deze aanvullende voorwaarden geldt voor Leo een aangepast adoptietarief.

Achtergrond:
Leo is een zwerfhond uit Hongarije. Hij is beschoten en opgenomen door een vrouw die hem heeft laten opereren en behandelen. Helaas kon Leo daar niet blijven en is naar Nederland gekomen. Hij wacht in een pension in Hoornsterzwaag op zijn gouden mandje!

Medische bijzonderheden: geen

 

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.