Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Figo

AANGEPAST ADOPTIETARIEF

Figo

Geslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Figo is geboren op 15 maart 2015
Formaat: ca. 65 cm
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, waaks, beetje onzeker en eenkennig
Adoptiebijdrage: € 125,-

Karakter:
Figo is een lieve, vrolijke, rustige hond die graag leuke dingen met zijn baasje onderneemt. Hij is al een paar jaar in Nederland dus hij is goed gewend, maar hij is onzeker met vreemde mensen en daarin heeft hij begeleiding nodig van een ervaren baasje.

Gedrag binnen:
Figo is geen veeleisende hond. Hij is rustig in huis en dringt zich niet op de voorgrond. Hij kan prima een paar uurtjes alleen zijn, dan zit hij in een bench. En als de baas dan weer thuis is, vindt hij het heerlijk om naar buiten te gaan en even te rennen.
Met katten gedraagt hij zich goed, hij vindt het zelfs leuk om af en toe met ze te spelen. Hij is goed te sturen en hij kent een aantal basiscommando´s zoals zit, blijf en af.
Zijn nieuwe baasje moet er wel rekening mee houden dat Figo blaft als er bezoek komt. Daarna mogen ze rustig binnenkomen, maar hij is dus wel waaks.

Gedrag buiten:
Figo gaat graag op pad, naar het bos vindt hij geweldig! Sinds deze zomer durft hij ook te zwemmen in een waterplas vlakbij. Figo heeft er geen moeite mee om in de auto te gaan. Zodra de kofferbak open gaat springt hij er al in! Figo geniet van het buiten bezig zijn en spelen met andere honden vindt hij ook leuk.
Soms kan hij aangelijnd op straat onzeker reageren op andere honden en vreemde mensen (met name mannen). Zijn toekomstige baasje zal hem hierin goed moeten begeleiden. Wandelen in een rustige omgeving zal veel spanning wegnemen.

Profiel adoptant:
Voor Figo zoeken we een adoptant die tijd voor hem heeft en waar een andere hond als speelmaatje en steun woont. Ruime en recente ervaring met onzekere honden is een must. We plaatsen hem niet bij kinderen en niet in een drukke woonomgeving. Verder heeft Figo’s nieuwe thuis ook een tuin waar hij lekker kan rondsnuffelen.

Wie kan deze lieverd weer een mooie toekomst geven? Vanwege herplaatsing geldt voor Figo een verlaagd adoptietarief van € 125,00

Achtergrond:
Figo is 5 jaar geleden vanuit Roemenië naar Nederland gekomen en hier geadopteerd. Helaas kan Figo daar vanwege veranderde werkomstandigheden niet langer blijven.

Medische bijzonderheden: geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.