Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Kyra

kyra

Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Kyra is ongeveer 12 jaar
Formaat:  Ze is 35 cm hoog en weegt 13 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar 
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: blij, lief, vrolijk, aanhankelijk, mensgericht
Adoptiebijdrage: â‚¬ 100,--

Karakter
Deze dame op leeftijd is bijzonder lief en aanhankelijk. Ze houdt van haar mensen en komt geregeld knuffels of lekkers schooien.

Gedrag in huis
Kyra is een allerliefst hondenmeisje. Ze is (zo goed) als doof, wat corrigeren iets moeilijker maakt. Gelukkig gedraagt ze zich prima in huis. Ze is zindelijk. Ze ligt veel te slapen, maar een speelmomentje gaat ze zeker niet uit de weg. Bezoekers worden door de andere hond in het gezin met geblaf verwelkomt. Kyra doet dan gezellig mee vanuit haar mandje. Zodra ze geaaid en geknuffeld wordt is het blaffen over. Kyra kan gerust alleen thuis blijven. Ze slaapt dan samen met de andere hond op de bank.

Gedrag buiten
Kyra kan goed meelopen aan de riem. Ze trekt wel graag haar eigen plan. Als ze iets lekker ruikt dan blijft ze stokstijf staan om het eens goed te besnuffelen. Ook wil ze wel trekken als ze snel ergens heen wil. Met vreemde honden buiten gaat het prima, beetje snuffelen en door. Kyra heeft wat jachtdrift. Achter vogels aanjagen is erg leuk. Autorijden is geen probleem, ze wordt niet misselijk. Het kost wel wat moeite om haar in de auto te krijgen. Deze lieve meid vindt het heerlijk om in het zonnetje in de tuin te liggen soezen.

Profiel adoptant
Kyra wacht op haar gouden mandje. Ze zoekt een lief baasje, die niks van haar verwacht. Een tuin is een voorwaarde want Kyra vindt het heerlijk om op haar oude dag in de tuin te liggen. Ze kan met katten. Een andere hond erbij kan maar is geen voorwaarde. Oudere kinderen zou kunnen mits ze zich beseffen dat Kyra een oude hond is die veel slaap en rust nodig heeft. Wie wil deze lieverd nog een paar gouden jaren geven?

Achtergrond 
Kyra komt uit het nare asiel in Resita. Dit is een vreselijke plek voor honden en oude Kyra had het bijna niet gered. Meer dood dan levend hebben we haar weg kunnen halen. Ze herstelt nu en geniet van haar nieuwe leven bij het gastgezin in Den Helder

Medische bijzonderheden
Kyra heeft een operatie ondergaan waarbij 5 tumoren zijn weggehaald, er zijn uitzaaiingen gevonden. Daarnaast is Kyra zo goed als doof en gevoelig voor oorontstekingen.  

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.