Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Ben

Ben

Geslacht: Reu (gecastreerd)
Leeftijd:
11 jaar
Formaat:
44 cm schouderhoogte, +/- 20 kilo
Kan met kinderen:
Nee, liever niet
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
rustig, aanhankelijk, blij, mensgericht, stabiel
Adoptiebijdrage:
 € 100,-

Karakter
Ben is een zachtaardig, lief maatje. Gek op knuffels en eten. Kort gezegd: Ben is een blij ei!

Gedrag in huis
Oude Ben met zijn grijze snoet is erg lief. Hij sloopt niks. Kan gerust even alleen zijn, gaat dan lekker liggen slapen op zijn kleed. Hij is zindelijk, maar moet wel elke 3 a 4 uur even de gelegenheid krijgen een plasje te doen. Ben is gek op eten, zodra iemand van het gastgezin naar de keuken gaat dan staat hij vooraan. Soms geeft dit wat voernijd met de andere honden in het gezin. Hij kan dan best even een waarschuwing geven. Ben is het liefst dicht in de buurt van zijn baasje en komt regelmatig kriebels halen. Hij wil nog wel eens piepen als dit naar zijn mening te lang duurt. Dit wordt wel minder en hij gaat nu inmiddels ook rustig liggen slapen in zijn mand. Bezoek wordt zeer gewaardeerd. Van vreugde maakt hij gekke bokkensprongetjes! Krijgt hij kriebels dan kan hij zijn geluk niet op. Ben is niet waaks. Als de andere honden blaffen als de deurbel gaat doet hij niet mee.

Gedrag buiten
Ben loopt redelijk aan de riem. Hij is erg enthousiast en wil nog wel eens van links naar rechts struinen. Zijn gastmoeder laat hem lekker zijn gang gaan. Het is zo leuk om te zien hoe hij geniet van alle geurtjes. Tuigje omdoen is geen enkel probleem. Hij vindt buiten wandelen echt leuk, maar het moet gezien zijn leeftijd niet te lang duren. Ben is redelijk onverstoorbaar, laat zich niet afleiden door andere honden, harde geluiden enz. Het is een stabiele hond.

Profiel adoptant
Ben is een fantastische hond voor een ouder echtpaar/baasje, die hem liefde, tijd en aandacht kunnen/kan geven. Ben kan ook bij andere honden, maar op zijn leeftijd is een baasje alleen voor hem wel erg fijn. Een tuin is een must, en liever niet in een drukke, stadse omgeving. Katten zijn ws geen probleem. Ben accepteert alles zoals het is. Kleinkinderen die af en toe langskomen, zijn naar verwachting geen probleem. Zolang Ben maar de rust krijgt die hij nodig heeft op zijn leeftijd!

Achtergrond:
Ben is door een lokale rescuer gered uit een dodingsstation in Roemenië. Hij heeft 3 jaar bij deze rescuer in een kennel gewoond. Daar was hij veilig. Maar we gunden hem enorm wat meer vrijheid en een baasje voor zich alleen. We hebben hem naar Nederland gehaald en bij een gastgezin in Assen wacht deze lieverd nu op zijn
gouden mandje!

Medische bijzonderheden:
Geen

 

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.