logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

nederland klein hondje adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: senior, 7+ jaar 
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 25 cm
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja, zie toelichting
Kan met andere honden: ja, zie toelichting
Trefwoorden: aanhankelijk, aandoenlijk, afwachtend naar onbekenden, prinsje
Adoptie bijdrage: €150,00
Volgens zijn paspoort is Koda 7 jaar, maar wij schatten hem wat ouder.

Karakter:
Koda slaapt veel maar als hij wakker is dan is hij duidelijk aanwezig. Koda is een aanhankelijk hondje dat graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Gedrag in huis:
Koda geniet van lekker slapen, lekker eten en van aandacht. Koda heeft even tijd nodig voor hij iemand vertrouwt, maar heb je zijn vertrouwen dan is hij heel aanhankelijk. Hoewel hij soms nog wat onzeker is staat Koda graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij vindt het heerlijk om gekriebeld te worden; opgetild worden vindt hij wat spannend. Koda kan luidruchtig zijn, als hij om aandacht vraagt, bij opwinding of als hij iets spannend vindt. 
Naar andere honden in het gezin toe is Koda over het algemeen sociaal, maar een drukke, energieke hond vindt hij maar niks. Koda kan soms wat onhebbelijk reageren bijvoorbeeld als een andere hond te dicht bij zijn gastmoeder komt terwijl Koda net aandacht krijgt. Ook naar katten toe is Koda meestal sociaal, maar hij kan geïrriteerd reageren als ze druk doen of te dicht bij zijn plekje of zijn voer komen.
Koda kan in de auto mee als het nodig is, maar hij vindt autorijden niet leuk.

Gedrag buiten:
Koda vindt een kleine wandeling geweldig. Hij loopt parmantig mee en vindt het heerlijk als hij ook de gelegenheid krijgt om uitgebreid te snuffelen. Een kwartiertje wandelen is echt wel genoeg, meer dan dat is voor Koda te ver en te vermoeiend. In een rustige wandel omgeving is Koda niet snel bang. 
Koda vindt ontmoetingen met honden buiten spannend en pakt dat daardoor onhandig aan. Hierbij heeft hij goede begeleiding nodig.

Profiel adoptant:
Voor Koda zoeken we lieve mensen met ervaring met honden en met alle tijd voor Koda. Mensen met een rustig huishouden, een huis in een niet te drukke omgeving en met een goed omheinde tuin. Koda is maar klein maar hij heeft wel degelijk begrenzing, begeleiding en regels nodig.
Koda en (klein)kinderen is geen goede combinatie; een rustige en voorspelbare thuis-omgeving is heel belangrijk voor hem. Een huishouden zonder andere dieren is geen must, maar zou voor Koda wel fijn zijn. Dan kan Koda uw enige en heel speciale maatje zijn; een plekje op een figuurlijk troontje  is wat deze kleine senior het liefste gunnen.

Achtergrond: 
Koda werd in Roemenië aangetroffen in the middle of nowhere... kennelijk als oud vuil achter gelaten door zijn eigenaar. Hij werd veilig gesteld door één van onze contactpersonen en onze stichting heeft hem naar Nederland laten reizen zodra er een gastgezin voor hem beschikbaar was. In Roemenië maakt een hondje zoals Koda zo goed als geen kans om nog geadopteerd te worden. 
Koda verblijft bij zijn gastgezin in Hardegarijp, provincie Friesland.

Medische bijzonderheden:
In Roemenië heeft Koda voor vertrek naar Nederland de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd. 

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Koda? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/koda{/gallery}

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.