logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kenai adoptiehondje

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 10 jaar, geboren 10 mei 2012
Formaat: kleine hond, circa 30 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: vanaf 16 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: nee
Trefwoorden: aanhankelijk, lief, vrolijk en mensgericht, onzeker
Adoptiebijdrage: €125,=

Achtergrond:
Kenai is op ons verzoek door één van onze Roemeense contactpersonen gered uit een dodingsstation in Roemenië. Duidelijk is dat Kenai veel heeft meegemaakt, hij was er slecht aan toe. Langzaamaan begint deze knapperd op te knappen en te wennen. Wel blijven we zijn gedrag en fysieke conditie goed in de gaten houden. Kenai verblijft bij een gastgezin in Zuurdijk, provincie Groningen.

Het beste voor Kenai is hem alleen te plaatsen, zonder andere huisdieren in en om huis en zonder jonge kinderen. Dan kan Kenai goed uitrusten en aansterken en heeft hij alle aandacht van de baas.

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden
  • Huis met een goed omheinde tuin in rustige woonomgeving
  • Kan eventueel met kinderen, vanaf 16 jaar
  • Niet bij andere honden
  • Niet bij katten

Karakter:
Gun je hem wat tijd om je te leren kennen en vertrouwen, dan geeft Kenaï  je daar heel veel aandacht, knuffels en liefde voor terug. Kenai is dan een lieve aanhankelijk hond. Hij is blij om het baasje te zien en wil graag geaaid worden en spelen.

Gedrag in huis:
Kenai zoekt rustig zijn eigen plekje in huis om te ontspannen en te slapen. Hij gaat op verschillende plekjes liggen waaronder in de bench die altijd open staat. Hij speelt graag met zijn knuffels en andere speeltjes.  Als hij het baasje ziet is hij vrolijk en blij en verliest hij je ook niet meer uit het oog.

Een nieuw baasje zal het vertrouwen van Kenai voorzichtig en met rustige aandacht moeten opbouwen. Zeker ook zo met spelen en borstelen. Kenai kan al een paar uur alleen thuis zijn. Ook dit moet bij zijn nieuwe thuis wel weer langzaam opgebouwd worden. 
Kenai is nog niet zo lang in Nederland en hij moet aan sommige dingen/geluiden in huis nog wennen. Zo vindt hij het geluid van de vaatwasser wel erg spannend.

Gedrag buiten:
Kenai loopt prima aan de riem. Hij is buiten druk met geurtjes en heeft dan geen interesse in andere honden.  Hij heeft de tijd nodig om te ontspannen en moet zijn (fysieke) conditie langzaam opbouwen. Korte wandeling, behoefte doen en snuffelen is voldoende.

Medische bijzonderheden:
Kenai's achterhand is verzwakt, waarschijnlijk door een langdurig verblijf in kennels en een extreem aan elkaar geklitte vacht. Overal gladde vloeren in huis is om deze reden niet handig voor Kenai. Een looppad van vloerkleden, yogamatten of iets dergelijks is voldoende om dit te ondervangen. Kenai krijgt vanwege zijn zwakke en wellicht pijnlijke achterhand een onderhoudsdosis pijnstilling. Hier reageert hij goed op en hij lijkt geen belemmeringen te ervaren bij beweging.
Vanzelfsprekend is Kenai volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Kenai? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/kenai{/gallery}

Filmpjes, Kenai bij zijn gastgezin in Nederland:

Filmpje, Kenai in Roemenië, kort nadat hij uit het dodingsstation is gehaald:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.