logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein asiel hondje

Geslacht: teef
Leeftijd: pup / puber, geboren 8 februari 2022
Formaat: kleine hond; bij 11 maanden oud schouderhoogte circa 35 cm, 8 kilo
Kan met kinderen: vanaf 14 jaar; we plaatsen Junie graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met honden: ja
Trefwoorden: lief, zachtaardig, blij, rustig, knuffelkont
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Junie is een super lieve pup. Ze had even tijd nodig had om te wennen aan haar nieuwe wereld maar inmiddels geniet ze vrolijk van elke dag. Junie is enorm gek op aandacht en heel erg knuffelbaar!

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende (recente) ervaring, het inzicht en alle tijd om een jonge hond die in het asiel is opgegroeid te begeleiden
  • Een niet al te druk huishouden, met regelmaat en routines
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving (dorps), met een goed omheinde tuin
  • Junie kan prima als enige hond worden geplaatst; bij een sociale andere hond kan ook. In een grote(re) roedel sneeuwt ze wellicht onder.

Gedrag in huis:
De eerste weken in Nederland was Junie erg verlegen. Ze kreeg de tijd om in haar eigen tempo haar nieuwe wereld te ontdekken en inmiddels is ze een vrolijke pup die volop geniet van elke dag. In nieuwe situaties is ze wat afwachtend, maar met de steun van een leuk mens wint haar nieuwsgierigheid het al snel.
Junie is een enorme knuffelkont. Ze ligt graag op haar rug zodat haar buikje geaaid kan worden en lijkt dan de hemel op aarde te ervaren. 
Deze kanjer kan bij haar gastgezin al prima even alleen thuis zijn. Ze krijgt dan een Kong of iets te kluiven en gaat daarmee lekker op haar plekje liggen. Natuurlijk zal dit in een nieuw thuis opnieuw moeten worden getraind en opgebouwd.
Visite vindt ze nog een beetje spannend. Ze is wel erg lief naar mensen en komt steeds vaker aandacht halen. Vindt ze je leuk en krijgt ze misschien wel iets lekkers dan zit ze na een tijdje op schoot!


klein adoptie hondjeGedrag buiten:
Junie is zindelijk en wandelt al netjes mee aan de (lange) lijn. Ze trekt niet en krijgt graag de ruimte en tijd om lekker te snuffelen en te ontdekken. Waar ze in de eerste weken nog vaak onzeker was, is vrolijk mee dartelen nu de norm. Natuurlijk is het mogelijk dat ze in een nieuw thuis de eerste tijd weer wat meer onzeker is. Met geduld, tijd en liefde kan ze dat overwinnen; dat heeft ze al goed laten zien.

Junie is prima trainbaar in veel dingen, wat ook haar zelfvertrouwen enorm goed doet. Steun in nieuwe situaties zoekt Junie vooral bij haar mens(en), niet zo zeer bij een soortgenootje. Voor Junie zoeken we een adoptant die het leuk vindt om een hond actief te coachen en die door samen activiteiten te ondernemen een innige band wil opbouwen met haar.  

Medische bijzonderheden:
Junie is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie. Junie is recent gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Junie is opgegroeid in het privé asiel van Elisa, waar ze als jonge pup samen met haar zusjes is opgevangen. Haar drie zusjes, Bea (nu Puck), Hana en Indi zijn al een tijdje in Nederland. Zij zijn geadopteerd en doen het uitstekend!
Drie van onze teamleden hebben deze lieverd zelf ontmoet tijdens bezoeken aan Elisa's privé asiel. Junie is een vrolijke, sociale en pientere pup! De foto's en filmpjes uit Roemenië dateren van 2 november en zijn gemaakt door onze teamleden. Voor Junie vonden we in november een gastgezin; op 19 november is ze gearriveerd op haar tijdelijke adres in Hardegarijp (provincie Friesland).

Adoptie procedure:
Wilt u Junie adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Junie in Nederland:

Foto's, Junie in Roemenië:

Filmpjes, 2 november 2022, Roemenië:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.