logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hondje / senior, 7 jaar, geboren 15 oktober 2015
Formaat: klein hondje, schouderhoogte 19 cm en circa 10 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: eventueel, bij katten die honden gewend zijn
Kan met honden: ja / zie toelichting
Trefwoorden: heel aanhankelijk, aanhalig, slim, vrolijk, grappig, mensgericht
Adoptiebijdrage: €150,00

Karakter:
Kleine Jessy is een heel aanhankelijk en innemend hondje. Ze is lief, vrolijk en grappig! Tegenover andere huisdieren kan ze wel wat bezitterig zijn als het gaat om de aandacht van haar baasje of haar eten. We denken dat Jessy het gelukkigst zal zijn als ze één of meer lieve baasjes heeft, helemaal voor zichzelf! Ze komt graag heel veel liefde en vrolijkheid brengen.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met voldoende tijd, ervaring en inzicht om een hondje "met een rugzakje" te begeleiden;
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving (rustige woonwijk, dorps, of landelijk) en met een goed omheinde tuin;
  • Jessy kan prima als enige hond worden geplaatst. Bij een andere (sociale en conflictvermijdende) kleine hond kan eventueel ook.

Gedrag in huis:
Jessy krijgt heel graag aandacht en is een echte knuffelkont. Ze ligt het liefst tegen haar baasje aan en is enorm aanhankelijk.
Omdat Jessy tegenover de katten en een ander hondje de aandacht van haar gastmoeder claimt en verdedigt plaatsen we haar het liefst als enig hondje in huis. Ook haar voer verdedigt ze. Samenwonen met katten of een ander hondje is eventueel een optie, wanneer haar nieuwe eigenaar rekening houdt met dit gedrag en haar op dit punt goed blijft begeleiden. In situaties waarin er geen aandacht of voer verdedigd hoeft te worden gedraagt Jessy zich wel sociaal ten opzichte van de katten het andere hondje in haar gastgezin!

volwassen hondje adopteren

In huis is Jessy een rustig hondje. In de tuin kan ze af en toe energiek zijn; ze gaat dan lekker graven of de vogels wegsturen ;)
Bezoekers worden iets afwachtend begroet, maar al snel wil Jessy heel graag aandacht en knuffels. Ook op onbekende mensen die ze tijdens de wandeling tegenkomt reageert ze nieuwsgierig en als ze aandacht krijgt, aanhalig. Het valt op dat Jessy vooral vrolijk wordt van wat oudere mensen, zo vanaf 50-plus. Kinderen maken haar juist nerveus, vooral als die zich druk gedragen. 

Gedrag buiten:
Jessy is zindelijk. Wandelen is voor haar nog nieuw, denken we. Ze loopt inmiddels al goed mee aan de (lange) lijn, snuffelt graag en is niet snel onder de indruk van normaal verkeer. Wel is haar koppie nog snel vol van al die nieuwe indrukken, op die momenten gaat ze wat trekken aan de lijn, een mooi signaal dat het tijd is om naar huis te gaan. Grote honden vindt ze spannend, wat niet raar is als je maar één turfje hoog bent. Meermalen per dag mee gaan wandelen is voor Jessy nu nog te veel; ook daarom vinden we een goed omheinde tuin belangrijk.
Mee in de auto is voor kleine Jessy geen probleem..

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Jessy gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Bovendien is ze gesteriliseerd.

Achtergrond:
Jessy heeft in Roemenië een eigenaar gehad maar deze eigenaar had ernstige psychische problemen, waar ook de verzorging van de dieren erg onder leed. Of Jessy in de tuin werd gehouden of dat ze ook in huis mocht komen dat weten we niet. Door de problemen van haar eigenaar kwam Jessy in een privé asiel terecht. Gelukkig is ze haar vertrouwen in mensen niet kwijt geraakt; wat een schatje! Ze wordt geschat op 7 jaar.
Jessy is op 28 april gearriveerd op haar tijdelijke adres in Alphen aan de Rijn, provincie Zuid-Holland. Ze zal daar verblijven en worden begeleid tot aan haar adoptie.

Adoptie procedure:
Wilt u Jessy adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Filmpjes (Jessy in Roemenië, bij het privé asiel):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.