logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren 2 mei 2020
Formaat: klein hondje; 30 cm schouderhoogte, 7,6 kilo
Kan met kinderen: vanaf 16 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: knuffelig, aandoenlijk, blij, rustig, afwachtend/onzeker t.a.v. onbekenden
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Guppie is een heel aanhankelijk en blij hondje dat dankbaar geniet van knuffelen en graag bij zijn baasje in de buurt is.

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (rustige woonwijk/dorps/platteland)
  • Een goed omheinde tuin, zodat Guppie ook buiten lekker rond kan struinen en in het zonnetje kan liggen
  • Guppie kan als enige hond worden geplaatst of bij een al aanwezige hond (teefje) die een voorbeeld en steunmaatje kan zijn

Gedrag in huis:
Guppie is een relatief rustig hondje dat geniet van fijne ligplekjes en kijken wat zijn baasje doet. Hij geniet van gekriebeld of gekamd worden en kan wat jaloers reageren als zijn gastmoeder aandacht aan de andere honden geeft. Guppie volgt zijn gastmoeder door het huis en de tuin maar kan desondanks al wel prima even alleen thuis zijn. Hij gaat dan rustig slapen.
Bezoek wordt van een afstandje afwachtend bekeken. Als de andere honden naar het bezoek toe gaan en aandacht krijgen dan volgt hij wel hun voorbeeld.

Sommige dingen, zoals zijn tuigje aan en af doen, zijn voor Guppie nog heel spannend. Zijn gastmoeder kan dat nu zonder problemen, maar een nieuw baasje zal eerst zijn vertrouwen moeten winnen. Ook om die reden vinden we een goed omheinde tuin belangrijk; dan hoeft Guppie de eerste tijd niet mee uit wandelen en kan hij in zijn eigen tempo vertrouwen in zijn nieuwe baasje(s) opbouwen.

Bij zijn gastgezin is Guppie ook graag in de buurt van de andere honden maar hij zoekt geen actieve interactie met hen. Hij lijkt (nog) niet te weten wat spelen is. Met een interactief voerspeeltje heeft hij wel veel lol en recent zag zijn gastmoeder hem voor het eerst met een flostouw in de weer. Dus wie weet gaat hij nog ontdekken hoe leuk spelen kan zijn!

klein hondje adopterenGedrag buiten:
Guppie loopt goed mee aan de (lange) lijn, gaat graag mee en geniet van lekker snuffelen. Op voorbijgangers en normaal verkeer reageert hij niet, zo lang ze niets van hem lijken te willen. Het tegenkomen van andere honden vindt hij wel spannend en Guppie reageert dan opgewonden. Naar andere reutjes kan hij uitvallen als ze te dichtbij komen.

Guppie heeft bijzondere belangstelling voor de geursporen van bijvoorbeeld wild en katten. Waarschijnlijk zou hij als hij de kans zou krijgen zijn neus achterna gaan (met bananen in zijn oren...). Hij zal daarom waarschijnlijk ook in de toekomst op de meeste plekken niet los kunnen lopen. Maar ook aan een lange lijn zijn wandelingen voor Guppie een feestje!

Achtergrond:
Dit aandoenlijke hondje werd in slechte conditie aangetroffen in het asiel / dodingsstation van Cornetu, Roemenië. Onze stichting liet hem er uit halen en verplaatste hem naar een privé asiel. In de privé opvang werd hij stapje voor stapje al vrijer en meer open. Bij zijn gastgezin in Nederland heeft deze positieve ontwikkeling zich voortgezet. Voor zijn verzorger is Guppie inmiddels een aanhankelijk, blij en dankbaar knuffelbeertje!
Guppie's gastgezin woont in Appelscha.

Medisch:
Vanzelfsprekend is Guppie volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aandoenlijke kleine hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Guppie in Nederland:

Foto's, Guppie in Roemenië:

Filmpjes (Guppie in Nederland):

Filmpjes (in Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.