logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 à 3 jaar; geboren 15 oktober 2020
Formaat: kleine hond

➡️ Update 22 september: voor Fancy loopt momenteel een adoptie procedure. De uitkomst staat (vanzelfsprekend) nog niet vast.

➡️ Update 4 oktober: Fancy is geadopteerd ❤️

Informatie:
Ioana, onze contactpersoon in Boekarest, vond dit hondje in een veld toen ze op weg was naar de honden in de "opvangtuin" van mw. Geta. Ze kreeg een naam (Fancy) en een veilige plek in een particulier asiel. Ze is vriendelijk naar mensen, katten en naar honden. Ze is nu veilig, maar het leven in een asielkennel is natuurlijk alles behalve prettig. Vanwege beperkte middelen zijn de asielen in Roemenië niet te vergelijken met de dierenasielen hier. De kennels zijn onverwarmd, ook bij strenge vorst. Meestal zitten er erg veel honden in één kennel. In een particulier asiel krijgen de honden voldoende te eten en medische zorg als dat nodig is, maar tijd om de honden liefdevolle aandacht te geven is er niet of nauwelijks. Ze komen zelden uit de kennel.

In Roemenië zelf zijn asiel- en zwerfhonden kansloos, daar worden ze zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens...

Eén van onze gastgezinnen bood een opvangplek aan voor dit kleine meisje, om haar een goede start te geven in Nederland. Op 9 september is Fancy bij hen welkom geheten, in Groningen.

Foto's en filmpjes van Fancy in Nederland (vanaf september 2023):

Foto's van Fancy in Roemenië (juli / augustus 2023):