slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Gastmoeder aan het woord: Siv

siveklundOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Siv die sinds 2018 jaar honden voor onze stichting opvangt.

Hoelang vang je al honden op?

Ik vang nu sinds anderhalf jaar honden op. 4 jaar geleden heb ik een hond uit Roemenië geadopteerd (als gezelschap voor mijn oude reu) via een andere stichting en sindsdien volg ik meerdere stichtingen waaronder StraydogsRescue. Ander half jaar geleden overleed mijn oude reu en leek het mij leuk om honden te gaan opvangen in plaats van meteen eentje te adopteren. Bij Straydogs zochten ze toen opvang voor een aantal honden die aan de ketting lagen bij een rescuer in Roemenië, midden in de winter met heel veel sneeuw. Ik heb toen aangeboden een van deze honden in opvang te nemen. Toen bleek dat zij allemaal net in het busje zaten op weg naar NL. Maar een van de kettinghonden van deze rescuer zat al een jaar in prive opvang in Roemenië voor een hartworm behandeling en heb ik daar voor gekozen. Zo kwam Bobo, mijn eerste opvanghond, bij ons wonen. Hij is maar 6 weken gebleven en heeft nu een fijn leven.

Hoeveel hondjes heb je opgevangen?

In totaal heb ik 6 honden opgevangen, de zesde, Ozzy, is hier nog en staat op de website!

Wat vind je moeilijk aan het opvangen van een rescuehondje?

Wat er moeilijk aan is wisselt natuurlijk een beetje, iedere hond is anders. Maar het laten gaan als hij geadopteerd wordt is altijd een emotioneel moment. Maar het feit dat dan weer de volgende kan komen is altijd een troost, daar doen we het voor. Verder heb ik een aantal honden gehad die best wel onzeker waren en buiten alles eng vonden en waren er wel moment dat ik me afvroeg of ik het wel goed deed. Het is dan altijd zoeken naar wat de hond nodig heeft en hoe zorg ik dat hij dat krijgt. Dat vergt wel eens wat creativiteit. Gelukkig hebben we een heel team achter ons die meekijkt en advies geven.

Wat vind je bijzonder / mooi aan het opvangen?

Ze zeggen wel eens: je kan niet alle honden van de wereld redden maar wel de wereld van een hond. En dat is ook echt zo. Er is zo veel dierenleed in de wereld en door het opvangen heb ik het gevoel dat ik een steentje kan bijdragen om het leed van in ieder geval die ene hond kan verlichten. Het is heel bijzonder om een hond van een zielig hoopje ( sommige zijn wat zieliger dan andere bij hun aankomst) te zien veranderen in een zelfverzekerde, blije hond, klaar voor adoptie. Sommige honden lijken niet eens te weten wat spelen is, de eerste keer dat ik dan zo een hond vrolijk zie rondlopen met een speeltje in en zijn bek, ja, daar word ik gewoon gelukkig van.

SIV ontzettend bedankt!

Denk jij erover om je aan te melden als opvanggezin en wil je weten hoe het is om gastmoeder te zijn? Meer informatie vind je hier >>


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten