slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Gastmoeder aan het woord: Maria

gastmoeder mariaOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Maria die al tientallen honden heeft opgevangen.

Hoelang vang je al honden op?

Ik denk dat ik 5 of 6 jaar honden opvang. Het kwam toevallig toen ik oproep zag staan op het buitenlandse hondenforum. Daar zochten ze opvang voor een hond Er kwam toen een hond van een andere stichting en na een paar maanden zochten ze van straydogs opvang voor een hond en zo is het begonnen. En ben ik voor straydogs blijven opvangen.

Hoeveel hondjes heb je opgevangen?

Ik denk dat ik zo'n 30 honden opgevangen heb . Vaak ook meerdere honden tegelijk.

Wat vind je moeilijk aan het opvangen van een rescuehondje?

Moeilijk vind ik het los laten van een opvanghondje. Je ziet als opvanger/gastmoeder de honden weer hond worden zoals een hond zou moeten zijn. Vol vertrouwen in jou als mens, vol vertrouwen in de roedel die hier is en de omgeving en dan is het lastig om ze weer los te laten.

Maar van de 30 honden zijn er " maar " 4 gebleven dus dat valt nog mee toch ?

Het fijne van de Stichting is ook dat het adopteren in stappen gaat. De selectie eerst door de Stichting en daarna contact met mij als gastmoeder zodat je in kunt schatten of het geschikte plek is voor het opvanghondje. Dan komen de mensen kijken en ik heb ook aantal keer zelf het huisbezoek gedaan bij mensen die hond wilde adopteren . Zo groei ik zelf ook naar het los laten toe. Maar het laten gaan blijft het moeilijkste aspect.  

Wat vind je mooi aan het opvangen?

Het mooie van opvangen is elke keer weer het onderdeel mogen zijn in het proces van een hond die uit een vreselijke situatie komt en dan hier weer leert vertrouwen te krijgen en je ziet dat ze stappen maken. Bij de ene hond gaat dat snel en bij de andere gaat dat in hele kleine stappen. Ik ben hele dagen thuis, heb een grote tuin en woon in een prikkelarm gebied en ik zie dat dat voor de honden vaak heel fijn is en de steun die ze halen uit mijn roedel. Ook fijn is dat je altijd contact kan hebben met de achterban, de mensen van Straydogs Rescue Nederland, dat als er iets is je je vragen of zorgen kunt delen. Het onderdeel zijn van een team is voor mij heel essentieel en belangrijk. En voorwaarde voor het opvangen voor mij. Ook heel leuk vind ik dat adoptanten mij updates geven over mijn oud opvangers en ik zie dat ze zich vaak heel snel en makkelijk weer aanpassen aan hun leven. Ik breng ze onderweg naar hun thuis ! Ook heb ik geleerd om te blijven waar de hond is. Mij aan te passen aan de hond. En van daaruit stappen te kunnen maken. De ene hond kan bijv sneller los dan de andere hond. Pammie is al 2 jaar hier maar loopt altijd nog los aan de lange lijn. Met de ene hond kun je sneller naar drukker gebied dan met de anders hond. Kijken waar de hond is en mij daarop aansluiten is wel hetgene wat ik het meeste heb geleerd denk ik. Ik ga nu met Pammie en Lieffie niet naar drukke plekken zoals het strand waar vreemde mensen en vreemde honden zijn. Ik ga elke dag naar hetzelfde gebied wat prikkelarm is wat zij kennen en waar ik ze nu ontspannen kan zien spelen ipv continue de omgeving af scannen en uitvallen tegen alles en iedereen. En ze nu te zien rennen en spelen is elke dag een feestje.

Maria bedankt voor je inzet!

Denk jij erover om je aan te melden als opvanggezin en wil je weten hoe het is om gastmoeder te zijn? Meer informatie vind je hier >>


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten