logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

anuka en pups

 

Update 19 december: we hebben gastgezinnen gevonden 💖!

Opvang gezocht; wie maakt moeder Anuka en/of één van haar pups wegwijs in Nederland? Anuka en haar 4 puppy's verblijven bij een particuliere opvang in Boekarest. Begin januari zijn ze klaar om te reizen.

Moeder Anuka wordt geschat op 2 à 3 jaar oud. Ze is een kleine middelmaat en sociaal met honden en mensen. Vanzelfsprekend is de overgang naar een leven in Nederland groot; een gastgezin begeleidt haar bij die overgang. Ook leren we via onze gastgezinnen de honden goed kennen waardoor de kans op een geslaagde adoptie veel groter wordt. 

Anuka is bevallen van 5 pups. Helaas waren de pups besmet met het Parvo virus. Eén pup heeft dit niet overleefd. Zori Jo heeft het ook zwaar gehad maar dankzij de intensieve zorg van hun rescuer is zij er, net als de andere pups, helemaal bovenop gekomen. 

Amigo is het enige reutje, de andere pups zijn teefjes. De pups zijn nu (op 5 december 2021) zo'n 3 1/2 maand oud. Voordat ze begin januari gaan reizen zijn ze vanzelfsprekend volledig gevaccineerd en moeten ze nog door een dierenarts worden onderzocht en gezond verklaard. 

In Roemenië maken Anuka en haar pups geen kans op een fijn leven, omdat er in Roemenië naar schatting minstens anderhalf miljoen zwerf- en asielhonden zijn ?. Bij de opvang worden ze weliswaar goed verzorgd, maar het is een leven in kennels. Bovendien: als deze hondjes naar Nederland komen dan heeft hun rescuer weer plaats voor andere honden die haar hulp  heel hard nodig hebben.

Wilt u meer weten over het worden van gastgezin? Op deze pagina vindt u informatie.
Vanzelfsprekend kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

 

.