slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

De bofhondjes... donateurs bedankt!

uitresita102019

De Resita-gangers zijn weer veilig thuis! Een beetje bleek en vermoeid maar wel met volle auto’s. Dat krijg je als 2 stichtingen samen op pad gaan. Stichting Kat in Nood heeft ook voor de honden een enorm groot hart! Deze samenwerking mag wat ons betreft nog heel vaak in de herhaling! Voor deze honden breekt nu een heel nieuw leven aan. De meesten gaan eerst in opvang en we zijn alle gastgezinnen heel erg dankbaar voor hun hulp! Want dit is hun enige kans op een eigen thuis.... Een hele oude kreupele ziel mag zijn laatste eindje bij Rixt van Kat in Nood doorbrengen Maar hij hobbelde na aankomst al nieuwsgierig rond, dus dat eindje duurt hopelijk nog wel even. De afgelopen dagen waren heel intensief en soms hartverscheurend.

Maar we kunnen terug kijken op een prachtig resultaat. 59 sterilisaties (waarvan 1/3 zwanger was), 28 droge ligplekken gebouwd en tussendoor hebben veel honden een broodnodige medische behandeling gekregen. Het voelt soms als een druppel op de gloeiende plaat, maar iedere druppel is er toch weer 1 en het is de enige manier om iets te veranderen.... Het steriliseren is zo hard nodig om nieuwe pups te voorkomen. En met de houten stellingen kunnen de honden in ieder geval een droge plek vinden om te liggen. Dus voor deze top-vrijwilligers: ontzettend bedankt voor jullie grenzeloze inzet!! En voor alle donateurs: we hopen dat we jullie vertrouwen hebben waargemaakt. Heel veel dank voor jullie steun!

Er gebeuren in Resita gelukkig ook nog mooie dingen. Want we kregen de vraag om meer informatie over een bepaalde hond op een van de foto’s. Dus Sander is de kennel ingedoken voor een filmpje en ze wordt geadopteerd! Dus morgen krijgt ze alle entingen en dan kan ze over 3 weken op transport! Voor haar een happy end. Een hele angstige hond kon tijdens de narcose worden ontdaan van zijn klittenvacht, een andere hond is gelijk geopereerd aan zijn oog en 2 zwangere teefjes zijn geaborteerd.

Ze hebben keihard gewerkt, maar het valt niet mee om zoveel honden te zien die je zo graag weg wilt halen, maar waarvoor je niks kunt betekenen. Zelfs voor de meest geharde teamleden die toch echt veel ellende gewend zijn, voelt het zwaar en verdrietig om ze weer achter te laten.  

Het leven in zo’n gemeente-asiel is keihard. De honden zien er tegenwoordig wel goed uit. Sinds er regelmatig vrijwilligers naar toe gaan krijgen ze voldoende te eten en er is nauwelijks schurft. Maar alleen opvang of adoptie redt hun leven. Voor de meesten is dit het eindstation. Een tijdelijk plaatsje in huis en hart maakt een enorm verschil. Mail ons gerust voor informatie. Help een handje, help een hondje. 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten