logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

stella adoptie hond

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: geboren 13 februari 2022
Formaat: bij 8,5 maanden oud: 41 cm / 9 kilo (kleine middelmaat)
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, gevoelig, onzeker maar ook nieuwsgierig, speels, energiek, volgzaam
Adoptie bijdrage: €350,00 

Karakter:
Lieve en vrolijke Stella is een gevoelig meisje dat graag de goedkeuring van haar baasje verdient.

Profiel adoptant:

  • Voldoende ervaring, tijd en inzicht om een gevoelige jonge hond te begeleiden en te steunen
  • Een huis met goed omheinde tuin in een rustige (dorpse of landelijke) woon- en wandelomgeving
  • Een al aanwezige sociale en speelse hond als speel- en steunmaatje zou heel fijn zijn voor Stella

Gedrag in huis:
Stella is een leuke, energieke, vrolijke hond die graag bij haar baasje in de buurt is. Ze geniet van aandacht, spelen en knuffelen. Ze heeft wel even tijd nodig om je te vertrouwen, maar dan heb je ook een fantastisch lief en volgzaam maatje!
Het is goed om Stella even te helpen bij het rust nemen. Ze gaat dan lekker slapen in de bench. Voor het verwerken van alle indrukken heeft ze die rust en regelmaat hard nodig.

stella adoptie hond 12Stella is werkwillig en luistert goed. Begrijpt ze het even niet dan kijkt ze je aan om te vragen wat de bedoeling is. Wanneer haar goede gedrag beloond wordt dan gebruikt ze haar grote oren daadwerkelijk graag om te luisteren! Op termijn zou Stella er naar verwachting van genieten om samen met haar baasje een vorm van hondensport te beoefenen, zoals mantrailing of behendigheid.

Bij onbekende situaties is Stella afwachtend. Ze heeft een eigen tempo en de ruimte nodig om haar zelfvertrouwen te kunnen laten groeien.
Bij visite blaft Stella even. Wanneer het bezoek haar negeert zal ze op haar eigen tempo komen snuffelen of ze kiest ervoor nog even op de achtergrond te blijven.

Stella speelt heel graag met de andere hond in het gastgezin en kan ook prima overweg met de katten in huis.

Gedrag buiten:
Stella gaat graag mee naar buiten en loopt al keurig aan de lijn. Ook buiten kan ze het prima vinden met andere honden en speelt ze daar graag mee. Bij een ontmoeting met onbekende mensen buiten is Stella zowel afwachtend als onderzoekend; luchtjes snuffelen en een voorzichtige benadering. Wanneer mensen haar de ruimte en de tijd geven om kennis te maken dan wint haar nieuwsgierigheid het vaak van haar onzekerheid. 

Stella's gastgezin woont en wandelt met haar in een dorpse en landelijke omgeving. Een drukke meer stadse omgeving zou voor haar (nog) te overweldigend zijn.

Medische bijzonderheden:
Geen. Vanzelfsprekend is Stella gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Stella is opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Roemenië). Ze zat daar in een kennel met andere puppy's, waar ze goed verzorgd werden. Er was dagelijks contact met verschillende mensen/vrijwilligers. Ons team heeft Stella en haar kennelgenootjes begin juni zelf ontmoet in Roemenië en het zijn hele sociale, mensgerichte honden (zie ook de filmpjes). Stella is samen met Sammy bij de opvang afgegeven door iemand die ze gevonden had langs een drukke verkeersweg...

Sinds 30 september verblijft Stella in Nederland, bij één van onze ervaren gastgezinnen (in Stiens, provincie Friesland).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Stella? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Stella in Nederland:

Filmpjes, Stella in Nederland:

Foto's, in het privé asiel in Roemenië:

Filmpjes (beelden van begin juni, Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.