logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren mei 2023
Formaat: blijft naar verwachting een kleine hond / kleine middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, met goede begeleiding (en kan op aanvraag worden getest)
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Een puppy, gedumpt tussen een doorgaande weg en een bos... Elisa trof haar aan en ze kreeg een plekje in haar particuliere asiel.

Ze wordt nu reisklaar gemaakt, het duurt even voordat de verplichte Rabiës-enting geldig is. Wanneer Shiso klaar is om te reizen (ongeveer eind september) is ze volledig gevaccineerd, heeft een gezondheidscheck gehad, is gechipt en heeft ze een paspoort. We hopen dat we haar dan snel naar Nederland kunnen laten reizen, zodat hun verblijf in het stressvolle asiel zo kort mogelijk duurt. We zoeken daarom nu al een fijne plek voor haar; ze is beschikbaar voor adoptie maar opvang in een gastgezin is ook een mogelijkheid.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Shiso verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Shiso zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze pup verblijft nu nog in een (particulier) asiel in Roemenië. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en daarom de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Shiso een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze pup wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Shiso tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze pup of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpje: