logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

gehandicapt hondje adopteren

Geslacht: reutje
Leeftijd: 6 jaar; geboren oktober 2017
Formaat: kleine hond / kleine middenmaat
Kan met kinderen: evt. vanaf 12 jaar, we plaatsen Eugene graag in een rustig huishouden
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja, met niet al te drukke honden
Bijzonderheid: gehandicapt hondje

Informatie:
Eugene is een bijzonder lief en zachtaardig hondje. Hij geniet van aandacht en geaaid worden. Hij is heel sociaal naar mensen en naar andere honden.
In Roemenië werd Eugene zwervend en zwaar gewond aangetroffen en ondergebracht in de "opvangtuin" van mw. Geta. Hij was er slecht aan toe: zwaar verwaarloosd, erg mager met een vervilte en vervuilde vacht en verlamd :-(

Onze contactpersoon Ioana nam hem mee uit de opvangtuin, naar de dierenkliniek. Hij is daarna geplaatst in een particuliere opvang in Roemenië.
Eugene is verlamd; waarschijnlijk door een aanrijding. Zijn ruggengraat is beschadigd. Hij kan zijn achterpootjes niet gebruiken, die slepen achter hem aan. Hij is daardoor ook niet zindelijk; hij laat urine en ontlasting lopen. Tot nu toe worden bij zijn opvang zijn blaas en zijn darmen niet handmatig geleegd; volgens de dierenarts van de opvang is dat niet nodig. Wij hebben daar inmiddels twijfels over en gaan andere dierenartsen daarover raadplegen. Ook kregen we deze heel zinvolle bron van informatie toegestuurd: Lebensrettend für gelähmte Hunde (de tekst staat ook in het Nederlands ook die pagina).

Gelukkig is Eugene's conditie enorm verbeterd, hij is nu een blij hondje! Natuurlijk zal hij altijd gehandicapt blijven en hij heeft veel verzorging nodig. Overigens kan Eugene verrassend snel rennen op zijn stompjes!

gehandicapt hondje adopterenIn Roemenië zelf is Eugene kansloos, honden worden daar zo goed als nooit geadopteerd en een gehandicapt hondje zeker niet. Hij verblijft nu in opvang bij een vriendin van onze contactpersoon in Boekarest. Die opvang is een tijdelijke gunst en bovendien zitten Eugene en de andere dieren daar niet veilig.... Een buurman zegt veel overlast te ervaren van de dieren en dreigt ze te vergiftigen. Enkele katten zijn al dood, maar hard bewijs dat de buurman dat gedaan heeft ontbreekt natuurlijk...

Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens. We zijn op zoek naar een thuis voor Eugene in Nederland zodat hij een hondwaardig en gelukkig leven kan hebben; dit hondje is het zo waard om gered te worden. Bovendien zal hij graag heel veel liefde en dankbaarheid komen brengen!

Eén van onze teamleden is in oktober 2023 op bezoek geweest bij onze contactpersoon Ioana en de honden die zij heeft gered. Ze heeft ook Eugene persoonlijk ontmoet en het is zó'n schatje! Onderaan deze pagina vind je een filmpje van deze ontmoeting.

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Eugene zoeken we een thuis bij mensen met ervaring met de verzorging van een gehandicapte hond, inzicht in gedrag en begeleiding van honden, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*. Ervaren mensen die een gehandicapt hondje dat het erg zwaar heeft gehad en in Roemenië geen kans maakt op een blijvend thuis, graag een heerlijk leven willen geven.

* Een tuin vinden we belangrijk voor Eugene omdat hij heel graag buiten is. Natuurlijk verplaatst Eugene zich niet heel snel (hoewel, op zijn manier kan hij aarig rennen!), maar een omheining vinden we toch belangrijk zodat hij niet uit de tuin kan ontsnappen en zich mogelijk in gevaarlijke sitaties begeeft.

Wie geeft lieve Eugene een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Eugene wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin dit hondje tijdelijk opvangen en begeleiden, om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes::

Eugene, december 2023:

Eén van onze teamleden ontmoet Eugene op zijn opvangadres in Roemenië, oktober 2023:

De "opvangtuin" van mw. Geta, waar Eugene eerst verbleef, oktober 2022 :-( :

Dit lieve gehandicapte hondje heeft dringend een thuis nodig. We zoeken mensen in Nederland die hem willen adopteren zodat hij een hier een gelukkig leven kan hebben.