logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kleine hond pup adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 20 november 2023
Formaat: klein hondje
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, met begeleiding bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja

Informatie:
In Roemenië heeft de moeder van Frany zelf onderdak gezocht bij een huis toen ze puppy's kreeg. De bewoners hebben Elisa om hulp gevraagd; de moederhond is gesteriliseerd en mocht bij deze mensen blijven. De pups zijn toen ze oud genoeg waren, verhuisd naar het asiel van Elisa waarmee we nauw samenwerken.

In dit asiel zijn ze veilig en krijgen ze goed te eten. Maar het is een leven in een (onverwarmde) kennel en met zo'n 270 honden in het asiel en menskracht tekort is er maar zelden tijd voor aandacht of een uitje naar het speelveld.

Frany is een kleine en schattige puppy, ruwharig / langharig. Ze heeft veel energie!
De filmpjes en foto's op deze pagina geven een beeld van haar. Van de moederhond hebben we geen foto, maar zij is een Boomer-achtig hondje.

Half mei '24 is een aantal van onze teamleden op bezoek bij het asiel van Elisa. Filmpjes van hun wandeling met Frany staan verder naar onderen op deze pagina. Frany is vrolijk, dapper en reageert prima op de honden die ze tegenkwam.

Frany mag al naar Nederland reizen;
de verplichte Rabiës enting is geldig. Wanneer zich een goed passende adoptant of een opvanggezin aandient, dan regelt onze stichting het vervoer met goedgekeurd en professioneel huisdiertransport. We hopen dat we voor deze lieve en energieke pup snel een enkeltje naar Nederland kunnen boeken!


kleine hond pup adopterenPuppies, pupsels, frutsels … zoeken een thuis
Koop alsjeblieft geen hondje uit de broodfok; laat je niet misleiden door de verkooppraatjes. In de broodfok draait alles om geld verdienen en de volwassen honden en de pups worden schandalig behandeld.

Wil je graag een pup, denk eens over een ‘zwervertje’. Wij helpen samen met de redders in Roemenië honderden honden (moeders, vaders en pups) van straat te halen, te steriliseren en castreren. Maar een leven lang in een asiel is geen leven. Deze puppy's zijn er, ze zijn prachtig en allemaal verschillend. Maar één ding hebben deze pups gemeen, ze zoeken allemaal een fijn en veilig thuis!

kleine hond pup adopterenProfiel adoptant of gastgezin:
Voor deze pup zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*. Een al aanwezige sociale hond die voor Frany een steun, een voorbeeld en een maatje kan zijn is een pré.

* Deze kleine pup verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Ze is niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het is waarschijnlijk dat ze alles op straat in Nederland de eerste tijd heel spannend vindt en daarom nog niet meteen graag mee gaat wandelen. Om al dit soort redenen plaatsen we een pup uit het asiel, in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft pup Frany een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze kleine hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin kleine Frany tijdelijk opvangen en begeleiden om haar een goede start in Nederland te geven, tot we een fijn blijvend thuis voor haar hebben gevonden?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze pup of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Frany::

22 mei '24, Frany en Kali wandelen met onze teamleden:

Eind april:

Frany en haar kennelgenootjes, februari 2024:

In Roemenië zelf worden zwerf- en asielhonden zelden geadopteerd; het zijn er naar schatting meer dan anderhalf miljoen en de bevolking is gemiddeld arm. Elisa doet er alles aan om - samen met ons en enkele andere stichtingen - voor de door haar geredde honden een fijn thuis te vinden buiten Roemenië. Daarnaast wordt door Elisa veel geld en inspanning gegeven om zo zoveel mogelijk honden te steriliseren / castreren. Niet alleen de honden in het asiel maar ook zwerfhonden en honden met een eigenaar.

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud - min 25 is geen uitzondering in Solca, Roemenië - en in de zomer is het er vaak smoorheet. Elisa doet fantastisch werk en ze heeft met de middelen die er zijn, heeft ze de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pups verblijven:

In dit asiel verblijven veel pups, voor wie we een fijn thuis zoeken. Informatie over adoptie van een pup uit het asiel vindt u hier. Naast adoptanten zoeken we ook gastgezinnen voor tijdelijke opvang en begeleiding van een pup in Nederland!