logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

buitenlandse hond adopteren pup

Geslacht: teefje
Leeftijd: pup, geboren feb./maart 2023
Formaat: eenmaal volgroeid waarschijnlijk een grote hond
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Mia is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Pup / jonge hond adopteren, grote hond Mia

Informatie:
Deze vrolijke jonge hond, een pup nog, verblijft in de "opvangtuin" van mw Geta. Mede dankzij onze donateurs en onze lokale contactpersoon Ioana krijgen de honden daar nu voldoende te eten en medische zorg als dat nodig is. Maar tijd om de honden liefdevolle aandacht te geven is er niet of nauwelijks. Ze leven bovendien op een buiten terrein, in weer en wind, alle dagen van het jaar...

In Roemenië zelf zijn asiel- en zwerfhonden kansloos, daar worden ze zo goed als nooit geadopteerd. Zelfs de pups en jonge honden maken geen kans. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens... Mia wacht op een aanbod voor een enkele reis naar Nederland.

Een indruk van de opvang van mw Geta, waar Mia verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Mia zoeken we een thuis in Nederland bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een landelijke woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*. 

* Deze pup / jonge hond verblijft nu nog in een opvang in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en daarom de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort honden in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Mia is zo te zien een Mioritic (kruising), een Roemeens berghondenras; Ciobanesc romanesc mioritic. Dat zijn geen honden voor beginnende eigenaren en geen honden voor in een woonwijk (zeker niet wanneer ze als pup niet gesocialiseerd zijn met alles wat wij in Nederland "normaal" vinden). Over het algemeen zijn deze honden heel aanhankelijk naar eigen mensen en wantrouwend naar onbekenden. Ze zijn waaks, moedig (bij voldoende socialisatie) en sinds honderden jaren gefokt om zelfstandig beslissingen te nemen.

Mioritics zijn net als veel andere berghonden pas laat mentaal volwassen. Meestal wordt hun zelfstandige karakter pas echt duidelijk zichtbaar wanneer ze een jaar of drie zijn.

Wie geeft Mia een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze jonge hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Mia tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's van Mia in de opvang (eind augustus 2023):

Dit filmpje is gemaakt door één van onze teamleden, samen met onze contactpersoon in Boekarest op bezoek bij de opvang van mevrouw Geta (22oktober 2023):

Mia, eind augustus