logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond asiel adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jonge hond; geboren maart 2022
Formaat: middelgroot
Kan met kinderen: onbekend; we plaatsen Leia graag in een rustig huishouden
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Leia is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Jonge hond adopteren uit het asiel, Leia

Informatie:
Leia verblijft al vanaf jonge pup in het privé asiel van Elisa. Ze werd in april 2022 aangetroffen langs een weg, gedumpt, samen met haar nestgenootjes. Onze teamleden hebben deze honden al meermalen persoonlijk ontmoet, tijdens bezoeken aan het asiel. Leia is een zusje van Coral.

Leia is heel vriendelijk, vrolijk en enthousiast. In het asiel is er voor haar maar zelden een gelegenheid om al die mooie eigenschappen toe te passen, te laten zien en te ontwikkelen... Met zo veel honden in het asiel en een schreeuwend tekort aan vrijwilligers die komen knuffelen en spelen is daar simpelweg geen tijd voor.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Leia verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Leia zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze jonge hond verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Leia een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze jonge hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Leia tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes (juli 2023):