logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kruising Bucovina puppy

Geslacht: reutje
Leeftijd: puppy, geboren maart / april 2023
Formaat: wordt naar verwachting middelgroot, circa 20 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Cory is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Pup uit het asiel adopteren, kruising Bucovina puppy Cory

Informatie:
Cara, Carla, Cory en Carlo... Vier pups, gevonden bij een flatgebouw dichtbij Elisa's woning. Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen een plekje in haar privé asiel.

We denken dat deze pups Bucovina Shepherd genen in zich hebben. Maar zo te zien zullen ze lang niet zo groot worden als een rasechte Bucovina (een Roemeens berghonden-ras). Naar verwachting zullen ze uitgroeien tot middelgrote honden van ongeveer 20 kilo, maar zekerheid over hun uiteindelijke formaat kunnen we niet geven. Deze pups zijn al klaar om naar Nederland te reizen; ze zijn volledig gevaccineerd en hebben een geregistreerde chip en een paspoort.

Carla en Cara zijn teefjes; Carlo en Cory reutjes. Alle vier zijn ze bijzonder vriendelijk en zachtaardig. Ze genieten als ze aandacht krijgen en worden geaaid. Helaas is daar in het overvolle asiel maar zelden tijd voor...

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar deze pups verblijven:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor elk van deze pups zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze pups verblijven nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze zijn waarschijnlijk niet direct zindelijk en zijn geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vinden en de eerste tijd nog niet graag mee wandelen. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft één van deze puppy's een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u één van deze pups wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin één van deze pups tijdelijk opvangen en begeleiden, om hem of haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze puppy's of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's van Cory:

De Bucovina-kruising pups, eind september 2023
(het filmpje is beter met geluid):

Zo werden deze pups gevonden
(het filmpje is beter met geluid):