Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/ymke
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ymke

ymkeGeslacht: teefje  (gesterilliseerd)
Leeftijd:
Ymke is geboren in maart 2017
Formaat:
ca. 50 cm hoog en weegt 23 kilo.
Kan met kinderen:
rustige kinderen vanaf ca. 14 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, blij, gevoelig, aanhankelijk, vrolijk, slim, erfhond, rust 
Adoptiebijdrage:
 € 125,-

  

Karakter: Ymke is een ontzettend blije hond met een rustig karakter. Ze is een gezellig meisje dat graag geaaid wordt, ze rolt zich meteen om en laat je haar buikje kriebelen. In haar gastgezin is Ymke vanaf de eerste dag een vrolijk meisje die zich erg gelukkig voelt in het leven als Nederlandse huishond.

Ze was al snel zindelijk en alleen thuis blijven kan ze ook. In het gastgezin ligt ze dan in de hal met een andere hond, ze gaat lekker liggen totdat er iemand terugkomt. In de avond zoekt ze een rustig plekje op en gaat rustig slapen. Ze ligt ook graag dichtbij je en houdt je voeten warm.

Bezoek vindt ze leuk, ze komt direct even kennismaken en laat zich erg graag aanhalen. Ymke kan goed functioneren in een gezin met kinderen vanaf 14 jaar. Veel aandacht van meerdere gezinsleden zal haar heel gelukkig maken. Op haar beurt zal ze een hoop vrolijkheid in huis brengen. En als Ymke zich dan eens gedraagt als een boefje, dan probeert ze er meteen een spelletje van te maken zodat je eigenlijk niet eens boos op haar kunt worden. De slimmerik!

Ymke is een berghond kruising, met een aantal bijbehorende karaktertrekken. Loyaal, vriendelijk en aanhankelijk maar op zijn tijd zal ze ook haar onafhankelijkheid en koppigheid tonen. Ze werkt graag samen met haar baasje maar enige koppigheid is haar niet vreemd. Ze ligt het liefst op een erf rustig om zich heen te kijken. Af en toe zal ze heerlijke gekke sprintjes trekken. Ze is graag in het gezelschap van een andere hond. In het gastgezin speelt ze leuk met de daar aanwezige reu van 5 en teefje van 10.

Wandelen is voor Ymke niet echt nodig, doordat ze als berghond alles in de gaten houdt en in zich opneemt kost dat haar veel energie. Ze ligt liever ergens de omgeving te bekijken, de eentonigheid geeft haar vertrouwen. Maar als je er dan toch af en toe met haar op uit wilt, dan loopt en snuffelt ze het liefst op plekken met veel rust en ruimte waar alles overzichtelijk is.

Gelet op haar karakter zoeken we voor Ymke een plek bij mensen met een ruime omheinde tuin/erf en een hondenmaatje. Een stabiele, zelfverzekerde hond geeft Ymke steun op de momenten dat ze het zelf niet meer weet. Wie Ymke kan bieden wat ze nodig heeft, zal een geweldige, trouwe en aanhankelijke vriendin voor het leven in haar vinden!

Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Ymke een aangepast adoptietarief.

Achtergrond: Ymke komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden: geen

          

{gallery}Adoptiehonden/ymke{/gallery}.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.