Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Tom

Tom

Geslacht: Reu (gecastreerd)
Leeftijd: 4 jaar
Formaat: Tom is 42 cm en weegt 14 kilo
Kan met kinderen: Nee 
Kan met katten: Onbekend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Rustig, vrolijk, afwachtend, timide, angstig, onderdanig
Adoptiebijdrage: â‚¬ 125,-

 

Karakter:
Tom is een rustig, vrolijk ventje. Aandacht vindt hij fijn maar dit is nog wel spannend voor hem.

Gedrag in huis:
Deze lieverd gedraagt zich voorbeeldig in huis, hij pakt en sloopt niks en is zindelijk. Hij luistert goed, komt enthousiast naar je toe rennen als je hem roept. Tom voelt zich op dit moment fijner bij vrouwen dan bij mannen. Aandacht vindt hij prettig maar het kost hem nog wat moeite om mensen te vertrouwen, daarom is hij op dit moment (nog) geen echte knuffelkont. Ga je lekker naast hem op de grond zitten dan wil hij inmiddels wel even met je knuffelen. Tom is er als eerste bij als er iets lekkers te halen valt en dan doet deze vrolijkerd zelfs een tapdansje voor je!
Bij vrouwelijk bezoek komt Tom even kijken, mannelijk bezoek is nog te spannend, die gaat hij uit de weg.
Samen met de andere honden kan Tom prima alleen thuisblijven. Tom heeft in alle opzichten steun van de andere honden in het gezin.

Gedrag buiten:
Tom loopt netjes mee aan de riem, hij trekt niet. Buiten lopen is inmiddels een feestje voor Tom, maar hij schrikt van verkeer of mensen die recht op hem af komen. Het gastgezin geeft hem rustig de tijd om Tom daar aan te laten wennen. In de tuin is Tom meer op zijn gemak Hij zoekt de andere honden van het gezin niet op, maar vindt het prima als een ander bij hem in de buurt gaat liggen. Spelen vindt Tom ook leuk, zolang het er niet te lomp en ruig aan toe gaat. Gewoon lekker chillen in de tuin daar geniet hij heel erg van.

Profiel adoptant:
Voor Tom zoeken we een adoptant met ervaring en geduld. Tom heeft echt tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Verder vinden we een huis met een tuin erg belangrijk, zodat dat Tom ook bij zijn nieuwe baasjes lekker in de tuin kan chillen. Zijn toekomstige huisje staat in een rustige omgeving bijv. aan de rand van een dorp. Een gezin met kinderen en de drukte die dit meebrengt is niet geschikt voor Tom. Een andere hond als steunmaatje is een voorwaarde. Hoe Tom met katten is weten we niet, maar we verwachten geen problemen.

Vanwege zijn medische achtergrond en aanvullende voorwaarden geldt er voor Tom een verlaagd adoptietarief.

Achtergrond:
Tom komt uit het gemeentelijke asiel in Resita. Dit is een nare plek waar honden moeten zien te overleven en alleen de sterkste honden overleven. Gelukkig hebben we Tom weg kunnen halen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.


Medische bijzonderheden:
Zijn linker achterpoot is door een oude breuk wat korter, waardoor hij wat onregelmatig loopt.

 

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.