logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: jonge hond, 1 jaar, geboren 13 februari 2022
Formaat: (grotere) middenmaat; schouderhoogte 58 cm / 25 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: baasgericht, aanhankelijk, knuffelbeer, vrolijk, speels, volgzaam
Adoptie bijdrage: €350,00

Karakter:
Teddy is baasgericht, knuffelt heel graag en is een vrolijke en slimme hond. Naar onbekenden toe is Teddy afwachtend, maar nu hij langer in Nederland is gedraagt hij zich steeds meer vrij en open. Teddy is een heerlijke hond voor iemand die een innige relatie wil opbouwen met een vrolijk en heel aanhankelijk maatje.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht om een jonge hond verder te begeleiden
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin
  • Een rustig huishouden (niet heel veel bezoek), zonder jonge kinderen
  • We plaatsen Teddy graag bij een al aanwezige sociale hond, als speelmaatje en - vooral tijdens de wandelingen - als steun.

jonge hond ter adoptieGedrag in huis:
Teddy vindt het heerlijk bij zijn gastgezin en ligt het liefst lekker warm tegen het baasje aan op de bank. Hij is heel aanhankelijk zonder opdringerig te zijn. Wanneer hij je helemaal vertrouwt dan trakteert Teddy je op kleine liefdesbeetjes.
Spelen en ravotten met de eigen hond van het gastgezin vindt Teddy prachtig.
Teddy kan bij zijn gastgezin al prima een tijdje alleen thuis zijn. Uiteraard moet dit in een nieuwe situatie weer rustig worden opgebouwd.

Naar bezoek toe is Teddy afwachtend, maar als het bezoek hem de ruimte geeft om in zijn eigen tempo kennis te komen maken is het ijs al snel gebroken. Met bezoekers die vaker komen is Teddy al snel dikke vrienden. 

Update juli 2023: tijdens de vakantie van zijn gastgezin is Teddy uit logeren bij één van onze andere gastgezinnen. Hij is lief voor de kinderen in dat gezin. We denken dat Teddy prima geplaatst kan worden in een gezin met kinderen (die honden gewend zijn) vanaf circa 12 jaar. Ook in andere opzichten doet Teddy het geweldig goed op zijn vakantie adres! Dit bericht op onze Facebook pagina geeft hiervan een goede indruk. 

Teddy is waaks; hij slaat aan wanneer er mensen dichtbij het huis of de tuin lopen.

Gedrag buiten:
Deze knapperd is zindelijk en gaat graag mee wandelen. De eerste tijd bij zijn gastgezin was hij onder de indruk van verkeer en passanten. Inmiddels heeft hij al heel veel meer (zelf)vertrouwen opgebouwd en kijkt hij hier niet meer van op. Hij schrikt ook niet van harde geluiden zoals vuurwerk.
Onbekende honden worden nieuwsgierig en vriendelijk begroet. Naar onbekende mensen toe is Teddy ook nieuwsgierig, maar wanneer zij hem direct willen aaien of hem anderszins hun volle aandacht geven dan is hem dat te veel. In dat geval neemt hij afstand. 
Teddy is enthousiast, slim, gek op voertjes en hij verdient graag de goedkeuring van zijn baasje(s). Hij is dus uitstekend te trainen en heeft daar ook plezier in.

Medische bijzonderheden:
Teddy is gecastreerd, gevaccineerd en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. 

Achtergrond:
Teddy is in Roemenië als jonge pup gedumpt en daarna opgegroeid in het privé asiel van Elisa. In Roemenië heeft een pup zoals Teddy zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden, daarom heeft onze stichting in Nederland een opvangplek voor hem gezocht. Dat is gelukt en op 28 oktober is Teddy aangekomen bij zijn gastgezin in Leiden.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Teddy? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes (Teddy in Nederland):

Teddy en de kattentest (Roemenië, september 2022):

Beelden van juni 2022 (Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.