Adopt! Don't Shop!
Maak jij ook het verschil?
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

simon

simon3.jpg

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 3 jaar
Formaat:  52 cm, 28 kg
Kan met kinderen: Oudere kinderen (12+)
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Nee
Trefwoorden: energiek, slim, mensgericht, baasgericht, onzeker richting andere honden

Adoptiebijdrage:  195,--

Karakter:
Deze knul is energiek en slim. Hij is erg mensgericht en heeft veel behoefte aan aandacht van zijn baas, deze aandacht deelt hij liever niet met andere honden. Hij speelt graag maar is ook gek op knuffelen en kroelen. Buiten op straat is hij niet gediend van andere honden en probeert deze met luid blaffen te verjagen.


Gedrag in huis:
Simon gedraagt zich, over het algemeen, goed in huis. Hij houdt ervan om met dingen te slepen die op de grond liggen of op de salontafel. Speeltjes zijn niet veilig voor hem, die sloopt hij. Hij heeft grote behoefte aan contact met mensen en kan soms opdringerig zijn. Hij heeft geen/weinig interactie met de andere hond in het gezin. Met bezoek is Simon geweldig! Meer handen om te aaien en meer aandacht! Met de katten in het gezin gaat het prima, na een beetje snuffelen worden ze genegeerd.  Omdat Simon erg baasgericht is heeft hij de neiging zijn baasje overal te volgen. Simon kan prima alleen thuisblijven, hij is dan wel samen met de andere hond van het gezin.

Gedrag buiten:

Simon kan goed aan de riem lopen. Komt hij echter andere honden tegen dan begint hij te blaffen en aan de riem te trekken. (ook naar paarden en schapen wordt geblaft) Afleiden met snoepjes werkt nog niet echt goed, het beste is om van de andere honden weg te lopen of zo min mogelijk honden tegen te komen. Overigens lijkt hij niet echt onzeker of is hij agressief, hij irriteert zich aan de aanwezigheid van andere honden. Met mensen is het een ander verhaal die benadert hij enthousiast en beleefd.

Profiel adoptant:
Simon is een fantastische hond voor het baasje die zijn gebruiksaanwijzing kan en wil volgen en met hem aan de slag wil gaan om het gedrag naar andere honden te verbeteren. Dit betekent dat we ook voor Simon een ervaren baasje zoeken. Er is geen andere hond in het gezin zodat hij alle aandacht voor zichzelf heeft. Simon kan eventueel bij oudere kinderen (mits ervaring met honden) geplaatst worden.

Achtergrond:
Simon komt uit het gemeentelijke asiel van Resita. Dit is een nare plek voor honden. Met teveel zitten ze in te kleine hokken. Hier geldt het recht van de sterkste. Simon hebben we gelukkig naar Nederland kunnen halen, hier wacht hij op zijn gouden mandje bij een gastgezin in Ulrum

Medische bijzonderheden:

Toen Simon in NL aankwam, had hij aan beide oren forse ontstekingen waar hij erg veel last van had. Dermatologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de oorontstekingen chronisch zijn en veroorzaakt worden door een allergie, waarschijnlijk een voedselallergie. De ontstekingen zijn behandeld met oorzalf en prednison, samen met speciaal dieetvoer. Dit heeft gelukkig resultaat gehad, want de ontstekingen met gisten/bacteriën zijn nu vrijwel helemaal weg. Het dieetvoer moet nog een paar weken doorgezet worden, om zeker te weten of voeding een rol speelt. Wanneer mocht blijken dat er naar een andere oorzaak gezocht moet worden, dan zal een allergietest daarover uitsluitsel moeten geven. De kosten van deze test zullen door de Stichting betaald worden. Adoptanten dienen daarna wel rekening te houden met de vervolgkosten van behandeling, bijv. dieetvoer of medicatie. Hierover kunnen we nog geen duidelijkheid geven.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.