Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

simon

simonnieuw2.jpgOPTIE per 22-6-2021
Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 3 jaar
Formaat:  52 cm, 28 kg
Kan met kinderen: Ja
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja, mits match
Trefwoorden: enthousiast, slim, mensgericht, baasgericht, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: € 125.00

Karakter:
Simon, waarschijnlijk een Labrador kruising,  is een aanhankelijke mens- en baasgerichte hond met een goudeerlijk karakter. Maar helaas is deze lieverd fysiek niet gezond; hij heeft artrose en een allergie, waardoor hij voor veel mensen geen aantrekkelijke adoptie kandidaat is, terwijl hij het zo verdient..... Om zijn kansen te vergroten, geldt voor hem een gereduceerd adoptietarief.

Gedrag in huis:
Simon gedraagt zich heel goed in huis, het is alsof hij nooit anders gekend heeft. Hij is heel graag bij zijn baasje in de buurt en houdt veel van aandacht en knuffelen. Maar hij kan zichzelf ook goed vermaken met een speeltje of een dutje.

Simon is niet eenkennig; ook bezoek vindt hij geweldig en wordt enthousiast begroet. Hij is niet graag alleen, maar samen met de andere hond in het gastgezin lukt dat wel steeds beter. Met de katten in het gastgezin gedraagt hij zich goed. Simon leert snel en is makkelijk te trainen met voer; hij kent inmiddels de basiscommando’s.

Gedrag buiten:
Simon kan goed aan de riem lopen en hij vindt het fijn om te wandelen. Hij is niet bang voor verkeer en vreemde mensen zijn altijd leuk. Het ontmoeten van vreemde honden vindt hij spannend. Het helpt dan om afstand te houden en op rustige plekken te wandelen. In zijn gastgezin is hier veel op getraind en dat gaat steeds beter, maar een directe confrontatie met een vreemde hond kan beter vermeden worden. Hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen in zijn begeleider. Met bekende honden gedraagt hij zich prima. Simon speelt graag met een balletje en hij leert nu dat hij wat lekkers krijgt als hij hem ook terug brengt.

Profiel adoptant:
Voor Simon zoeken we een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige plattelandsomgeving. Er wonen geen kinderen in zijn gastgezin, maar met de kinderen die daar op bezoek komen, is hij altijd lief. Vanwege zijn enthousiasme plaatsen we hem niet bij kleine kinderen. 

Achtergrond:
Simon komt uit het gemeentelijke asiel van Resita. Dit is een nare plek voor honden; met veel teveel zitten ze in te kleine hokken. Hier geldt het recht van de sterkste. Simon hebben we gelukkig naar Nederland kunnen halen en hij wacht op zijn gouden mandje bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden:
Toen Simon in NL aankwam, had hij aan beide oren forse ontstekingen waar hij erg veel last van had. Dermatologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de oorontstekingen veroorzaakt worden door een allergie. De oorontstekingen zijn inmiddels genezen, maar uit de allergietest blijkt dat hij allergisch is voor met name huisstofmijt. Simon heeft daarom medicatie nodig en de kosten hiervan bedragen 30 euro per maand.
Daarnaast heeft hij artrose in zijn rug, daarvoor krijgt hij indien nodig een pijnstiller. Vanwege deze redenen geldt voor hem een gereduceerd adoptietarief.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.