logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

gehandicapte senior hond adopteren

Update 25 maart:
➡️ Op dit moment is Satok niet beschikbaar voor adoptie.
Hij krijgt een medische behandeling en we wachten af of hij daarop goed reageert.


Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: senior hond, 8 jaar, geboren 26 juli 2015
Formaat: kleine middenmaat; schouderhoogte circa 40 cm, gewicht 14 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Satok graag in een rustig huishouden
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: nee
Trefwoorden: bijzonder aanhankelijk, knuffelkont, vrolijk, niet bij andere honden
Bijzonderheid: Satok is gehandicapt; hij kan niet mee wandelen, wel lekker in de tuin rondstruinen.
Adoptiebijdrage: €150,=

Karakter:
Satok betekent "fijne man" en dat is hij zeker! Satok is heel mensgericht, aanhankelijk en een knuffelkont.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en het inzicht om een hond met een asielverleden te begeleiden;
  • Lieve mensen die een gehandicapte senior hond die in Roemenië een akelig leven heeft gehad, een fijn en blijvend thuis willen bieden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige woonomgeving (dorps of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin met een zachte ondergrond, zodat Satok lekker buiten kan zijn en in de tuin ook zijn behoefte kan doen. Satok kan door zijn handicap niet mee uit wandelen;
  • Satok is gebaat bij een plek waar hij het enige huisdier is. Hij hecht zich heel erg aan zijn mensen en kan moeilijk de aandacht delen met andere dieren.

gehandicapte hond adopteren Gedrag in huis:
Satok is in veel opzichten een ongelofelijke schat. Een echte knuffelbeer. Maar de jaren in Roemenië hebben wel zijn sporen achtergelaten; in het bijzijn van andere honden maakt hij zich nog steeds erg veel zorgen. Zorgen over zijn eten, zorgen over speelgoed wat hij heeft gevonden of iets anders wat voor hem aantrekkelijk of belangrijk is. Wij gunnen hem een thuis zonder deze zorgen en een baasje die met humor en begrip naar deze situatie kan kijken en Satok zo kan helpen om zijn pensioen zorgeloos door te brengen.
Satok is een rustige hond. Hij geniet enorm van aandacht, gekroeld en gekriebeld worden en van bij je liggen. Met een opstapje, een klein trapje kan hij op de bank komen (zie ook het filmpje onderaan deze pagina) en dat vindt hij erg fijn.
Wat rondscharrelen in de tuin vindt hij ook heerlijk. Zijn rechtervoorpoot is ooit gebroken en zonder medische hulp "geheeld". Hij loopt daardoor op zijn pols. Hij lijkt geen pijn te hebben aan die poot, maar door zijn aangepaste manier van lopen heeft hij wel pijn in zijn rug en/of andere spieren en gewrichten ontwikkeld. Met dagelijks een pijnstiller voelt hj zich goed!
Na gewenning in een nieuw thuis kan Satok prima een tijdje alleen thuis zijn. Eventueel in een bench; daarin slaapt hij nu 's nachts en dat vindt hij oké.
In de tijd dat Satok nu bij zijn opvanggezin verblijft, is er weinig bezoek ontvangen. We verwachten geen problemen met bezoek; Satok vindt mensen leuk.

Gedrag buiten:
Satok scharrelt graag in de tuin, waar de ondergrond zacht moet zijn (gras) omdat hij links-voor op zijn pols loopt. Met hem gaan wandelen is niet goed mogelijk en Satok zou daar ook niet gelukkig van worden.
Autorijden gaat goed. Hij is in de auto rustig en hij wordt niet misselijk.

gehandicapt senior hondje adopterenMedische bijzonderheden:
Eén van onze contactpersonen in Roemenië trof Satok aan op een verlaten veld met het letsel dat hij ook nu nog heeft. Het betreft een oude fractuur in de pols van zijn rechterpoot, die zonder medische zorg vanzelf "geheeld" is. De dierenartsen die in Roemenië zijn geraadpleegd raden een operatie af. Het is te complex en zou geen verbetering van levenskwaliteit brengen.
Satok zou mogelijk wel baat hebben bij behandeling door een osteopaat of honden-fysiotherapeut. Met een dagelijkse pijnstiller is Satok nu een vrolijke hond.
Satok is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
In oktober 2023 bezocht één van onze teamleden een aantal asielen in Roemenië waar onze lokale contactpersoon honden heeft ondergebracht. Ze ontmoette onder meer Satok. Een leven in een Roemeens asiel is afschuwelijk voor iedere hond maar voor een senior hondje met een handicap nog extra. De asielen zijn onverwarmd, er zijn niet of nauwelijks fatsoenlijke ligplekken en een ouder en zwakker hondje loopt het risico het slachtoffer te worden van andere honden...
In Roemenië zelf was Satok kansloos, zwerf- en asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd en een gehandicapte senior hond zeker niet. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens! Op 25 november kreeg hij een warm onthaal bij zijn gastgezin in Nederland; zij wonen in de provincie Groningen.


Voor ieders rust en veiligheid zijn Satok en de andere honden in zijn gastgezin nu gescheiden. Het zou geweldig fijn zijn, zeker ook voor Satok zelf, wanneer we een eigen thuis vinden voor deze mensgerichte knuffelkont:

Foto's en filmpjes, Satok in Nederland::

Satoks gastgezin schrijft:

8 maart:
"Vandaag een eerste kleine wandeling met Satok in een buggy. Door de buggy te associëren met lekkere beloninkjes en een leuk uitje - hij mocht los een tijdje rondscharrelen en snuffelen bij het zandpad vlakbij ons huis - hoop ik dat Satok het wagentje gaat waarderen. Het zou wat meer mogelijkheden geven om hem mee uit wandelen te nemen 🥰"

1 maart:
"Even lekker snuffelen buiten. Satok geniet van het mooie weer!"

Op 9 februari schrijft Satoks gastgezin:
"Satok had op de vroege ochtend om 6.30 al een waanzinnig leuk feestje, zijn dag kan niet meer stuk 🙃.
Hij krijgt in het achterhuis zijn eten en hij houdt er ook van om zijn neus goed te gebruiken. Dus na het eten loopt hij daar altijd rustig rond te scharrelen tot ik hem weer ophaal. Dus toen ik hem kwam halen zag ik hem breed kwispelen met een blije snoet en een blik naar mij van: " even wachten hoor, ik ben nog niet klaar".
Ik vroeg met vriendelijke hoge stem " oooh wat heb jij daar?" Nou hij helemaal blij... maar tja ik zag dat het iets met plastic was, dus ik moest wel actie ondernemen. Dus heb ik uit de hondentrommel een zakje met lekkers gepakt, ermee rammelen en zeggen " kijk eens? Ga je mee?" En hup daar kwam hij aangesneld in het naastgelegen washok en heb ik daar ruimschoots lekkers gestrooid zodat hij daar zijn gang kon gaan.

Ik terug naar het achterhuis, bleek meneer een zakje met paardenlong te hebben gevonden. Martin had gisteravond kennelijk dat zakje mee tijdens de wandeling en dat bij thuiskomst het uit de jaszak gehaald en op de hondenjassen gelegd. En vervolgens vergeten om het in de trommel te doen. Tja.... dat is voor Satok zij neuswerk een peulenschil 😄
Toen ik een halfuurtje later even oudpapier in het achterhuis bracht, kwam mister Satok mij uiteraard snel achterna gehobbeld en begon hij weer druk te zoeken naar het lekkers. Helaas voor hem was het weg maar nu heeft hij het zelf uitgezocht dat het er niets meer ligt, dus is het nu ook oké. Na 5 minuten speur onderzoek kwam hij terug naar de keuken waar hij nu tevreden ligt te dutten. Want dat snuffelen kost ten slotte leuke energie!"

Satoks gastgezin schrijft:
"Satok heeft een thuis nodig waar hij enige hond is. Hij is een enorme lieverd die het verdient om een goed passend thuis te krijgen. Hij is vrolijk, blij, een GIGA dikke knuffelkont en verdient zijn eigen persoon zonder andere dieren, om alle aandacht te kunnen krijgen."

Foto's, Satok bij de dierenkliniek in Roemenië::

Filmpjes, Satok in Roemenië::

Oktober 2023, tijdens het bezoek van één van onze teamleden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze lieve hond heeft een handicap aan zijn voorpoot. Wie geeft deze knuffelkont nog heel fijne jaren? Adopteren?