Maak jij ook het verschil?
previous arrow
next arrow
Slider

Roco

roco 18

GEADOPTEERD 💖
Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 7 jaar
Formaat:  37 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Aanhankelijk, zacht karakter, lief, onderdanig, onzeker, rustig, braaf
Adoptiebijdrage: € 150,00

Roco is een zachtaardige en bijzonder aanhankelijke hond. Hij is afwachtend maar langzaamaan kruipt hij steeds meer uit zijn schulp.

Gedrag in huis:
Roco is een ontzettend lieve, aanhankelijke hond maar nog wat onzeker. Hij komt steeds meer los in huis en is rustig, sloopt niets en ligt graag in zijn overdekte bench te sluimeren en te kijken naar wat er in huis gebeurt. Hij is dol op knuffelen, snoepjes en alle soorten aandacht en durft er ondertussen zelf wel eens om te vragen.

Steeds vaker ziet zijn gastmoeder een blije, onbezorgde Roco en durft hij steeds meer. Hij is graag in dezelfde ruimte als zijn baasje. Hij kan even alleen thuis blijven; hij is dan samen met de andere hond in het gastgezin. Naar bezoek is Roco in eerste instantie afwachtend. Hij gaat dan uit zichzelf in de bench liggen, maar na een tijdje komt hij kijken en snuffelen.

Gedrag buiten:
Roco vindt het geweldig om aan de lange lijn te wandelen in een rustig natuurgebied, hij trekt zich dan ook niet zoveel aan van mensen en fietsers die op enige afstand passeren. In de stad vindt hij het wel spannend op straat, toch wil hij iedere keer graag mee. Soms schrikt hij nog van harde geluiden, schreeuwende kinderen en dergelijke, maar hij herstelt zich snel en loopt dan weer door.
Op het tegenkomen van onbekende honden buiten reageert Roco onzeker. Door training en door het groeiende vertrouwen in zichzelf en in zijn gastmoeder gaat dit wel steeds beter!

Profiel adoptant:
Voor Roco zoeken we rustige, geduldige mensen met ervaring met onzekere honden. Aangezien Roco zich erg optrekt aan de andere hond van het gastgezin is een stabiele, rustige hond als steunmaatje voor Roco een voorwaarde. Zijn nieuwe huisje heeft een tuintje en staat in een rustige woonwijk, in het ideale geval in een landelijke omgeving.

Achtergrond:
Roco heeft een tijd op straat gezworven. Uiteindelijk heeft hij vanaf 2014 bij de moeder van onze locale rescuer gewoond. Na haar overlijden hebben wij deze lieverd naar Nederland laten komen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Amsterdam.

Medische bijzonderheden:
Geen

Filmpjes:

(1)

(2)
Volgjehond publiceerde ook een prachtig filmpje van Roco, die daar de nieuwe snuffeltuin mocht verkennen.

Click hier om dat filmpje te bekijken!

(3)
Op 23 juli hebben onze honden Roco en Lassie elkaar ontmoet. Ze maakten samen, én met de andere honden van hun begeleiders, een heel geslaagde ontspannen wandeling. Geweldig hoe onze gastgezinnen deze honden hebben begeleid, waardoor zij dit nu kunnen 💖!

(4)

Roco verblijft bij een gastgezin in Amsterdam. Zijn gastmoeder helpt hem enorm om steeds meer te kunnen genieten van het leven als huishond in Nederland. Dankzij haar begeleiding heeft Roco al enorme stappen gezet 💖!
Afgelopen weekend volgden zij een eerste speurles bij Volgjehond, waarvan onderstaand een filmpje.

 

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.