logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

adopteren asiel puppy

Geslacht: reutje (niet gecastreerd)
Leeftijd: puppy, geboren 10 juni 2023
Formaat: middenmaat; bij 6 maanden oud 11,5 kilo, schouderhoogte 46 cm
Kan met kinderen: ja, vanaf circa 10 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: baasgericht, erg lief en aanhankelijk, speels, gevoelig, zachtaardig
Adoptie bijdrage: €350,00


➡️ UPDATE 12 DECEMBER: voor Puma loopt op dit moment een adoptie procedure. De uitkomst staat nog niet vast; aankomend weekend weten we meer.
➡️ UPDATE 16 DECEMBER: Puma is geadopteerd ❤️❤️


➡️ URGENT
Door onvoorziene omstandigheden heeft het gastgezin waar Puma verblijft momenteel vier honden in opvang. Dat is erg druk, niet alleen voor het gastgezin maar zeker ook voor de honden en voor Puma in het bijzonder. Puma is een erg lieve pup, in zijn gedrag nog helemaal een baby. Hij heeft veel rust nodig om de stress te reduceren van alles wat hij in zijn korte leventje al heeft meegemaakt en om alle prikkels die hier in Nederland op hem afkomen te kunnen verwerken. Dat lukt nu niet goed genoeg, met nog drie honden die ook allemaal nog maar net in Nederland zijn. Van de vier honden hier in opvang, is het voor Puma het moeilijkst om zijn hoognodige rust te vinden; hij is een gevoelige pup.


Karakter:
Puma is een heerlijk aanhankelijke en speelse pup. Een echt baby nog, die alles nog moet leren. In nieuwe situaties en tegenover onbekende mensen is hij nog onzeker; hij verlangt naar een baasje (m/v) die hem met alle tijd en geduld verder gaat begeleiden.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding en opvoeding van een hond
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin. Bijvoorbeeld in een rustige woonwijk met veel groen en niet veel mensen op straat (dorps), of landelijk. We vinden een tuin essentieel, onder meer omdat Puma nog zindelijksheidstraining nodig heeft.
  • We plaatsen Puma graag bij een andere hond, die speels en sociaal is en voor hem een steun- en speelmaatje kan zijn. Een absolute voorwaarde is dit niet; Puma kan ook als enige hond worden geplaatst bij mensen die veel aandacht en tijd voor hem hebben.

adopteren asiel puppyGedrag in huis:
Puma is nu 6 maanden maar in zijn gedrag nog een echte baby. Niet verwonderlijk omdat hij is opgegroeid in een asiel en nog maar kort in Nederland is ;). Hij is sterk op zijn gastmoeder gericht; de man in zijn gastgezin vond hij eerst spannend maar inmiddels gaat dat steeds beter. Puma is erg lief voor de kinderen; komen er vriendjes spelen dan is hij eerst onzeker maar als de bezoekende kinderen hem met rust laten en de tijd geven is het al gauw goed.
Gekroeld en geaaid worden vindt hij heerlijk en Puma is graag dichtbij je. Hij is heel sociaal naar de andere honden en de katten in zijn gastgezin. Vrolijk, speels en puppy-"ondeugend" is hij ook.
Puma is recent een uurtje alleen thuis geweest (met de andere honden) en dat ging prima. De eerste periode in een nieuw thuis kan dat nog niet meteen van hem verwacht worden; hij moet zich eerst helemaal veilig en vertrouwd voelen voordat die training kan worden voortgezet. Natuurlijk moet hij nog veel leren, van zindelijk worden tot waar wel en waar niet aan geknabbeld mag worden. In ruil daarvoor heb/krijg je een enorm lief maatje, die jou of jullie zal zien als zijn alles.

Gedrag buiten:
Wandelen is voor Puma nog spannend; al die geuren, geluiden en dan ook nog onbekende mensen en honden tegenkomen. Hij zoekt dan steun bij zijn gastmoeder die dat natuurlijk ook geeft. Een andere hond uit het gezin die ook mee gaat helpt hem ook. Met geduld en stapje voor stapje komt zal Puma's zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld goed groeien.
Puma is nog niet mee geweest in de auto; we weten dus nog niet wat hij daar van zal vinden.

Medische bijzonderheden:
Puma is volledig ingeënt, heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft hij een gezondheidscheck gehad. Hij is niet gecastreerd en vanwege de invloed van castratie op het gedrag, raden we dat (voorlopig) ook niet aan. Ons team kan hierover verder uitleg geven en adviseren.

Achtergrond:
Een aantal van onze teamleden is in november een week lang op bezoek geweest bij Elisa's asiel in Roemenië waar ook puppy Puma verblijft. Eén van hen heeft een opvangplek aangeboden voor Puma! Hij is op 25 november bij hen gearriveerd, in Drachten.

asiel pups adopteren Puma's verhaal is bijzonder schrijnend. Hij is één van de "waterput pups"; Puma en zijn nestgenootjes zijn gedumpt in een irrigatieput, bij 32 graden Celsius. Het is een wonder dat ze op tijd gevonden zijn...

Vrijwel alle honden in Elisa's asiel, ook de puppy Puma, zijn daar terecht gekomen omdat ze gedumpt zijn en vervolgens gevonden en gered door Elisa. Zo gaat dat in Roemenië; je hebt honden op je erf of in je tuin en als het er te veel worden door de geboorte van puppy's dan dump je die "gewoon"... :-(

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is wel een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens en verblijft deze pup nu in Drachten, Nederland!

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Puma bij zijn gastgezin; het is een beetje druk... 🙈:

Wandelen met puppy Puma tijdens ons bezoek aan het asiel, november 2023

Puma en zijn nestgenootjes zijn gedumpt in een waterput 😡; het is een wonder dat ze op tijd werden gevonden...

Op het onderstaande filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud - min 25 is geen uitzondering - en in de zomer vaak smoorheet. Onze teamleden keerden op 17 november terug van hun bezoek aan het asiel; de dag erna stuurde Elisa ons een filmpje van de honden in de eerste sneeuw van 2023 :-(
Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook pup Puma verbleef:

Heel veel pups wachten in dit asiel totdat ze een plekje kunnen krijgen in Nederland of een ander land. Want zelfs prachtige en sociale pups maken daar geen kans om geadopteerd te worden. Puma is al in Nederland, bij een gastgezin. Puppy Puma is beschikbaar voor adoptie!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen.