Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Poppie

poppie

Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: +/- 1 jaar
Formaat:   45 cm, 16,5 kg
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:
 Nee
Kan met andere honden: Ja, mits het klikt
Trefwoorden: rustig, slim, baasgericht, makkelijk, soms onzeker (met name in het donker)
Adoptiebijdrage:  295

Karakter:
Poppie daar zit wel een koppie op! Deze slimme en rustige meid heeft karaktereigenschappen van een terriër. Ze trekt graag haar eigen plan en speurt liever dan dat ze speelt. Ze leert snel wat wel/niet mag.


Gedrag in huis:
Poppie is een rustig hondje. Ze is zindelijk en kan goed alleen thuis zijn. Ze zit dan wel in de bench. Het gastgezin heeft katten en konijnen dus met het jachtinstinct van Poppie kan ze niet los als er niemand thuis is. Haar gastmoeder vindt haar erg makkelijk. Ze houdt van aandacht en knuffelen maar je kan haar niet te stevig vastpakken dat is stressvol voor Poppie. Ze heeft tijd nodig om te wennen en is gebaat bij een rustige begeleiding, te veel vragen van Poppie geeft stress.

Als er bezoek komt gaat Poppie eerst even in de bench. Haar gastmoeder geeft Poppie wat lekkers zodat ze leert dat bezoek leuk is. Ze gaat dan op onderzoek uit en laat zich door het bezoek aaien.

Gedrag buiten:
Poppie kan prima aan de riem en tuigje. Ze doet wel graag haar eigen ding. Ze wordt enorm gelukkig van speuren en snuffelen en loopt dan graag voorop op zoek naar muisjes enz. Spelen daar heeft ze (nog) niet veel mee. Begint wel af en toe te dollen maar weet zelf niet wat ze er mee moet. Sommige honden vindt ze leuk en andere totaal niet. Drukte, mits niet te dichtbij, gaat prima. Harde geluiden van bijv een scooter of een brommer vindt ze niet fijn. Ook in het donker lopen vindt Poppie spannend, ze blaft dan vaker als ze iets hoort of ziet. Poppie kan mee in de auto, maar ook dit is voor haar nog spannend.
Een speurcursus zou voor Poppie en voor haar adoptant enorm leuk zijn! Poppie mag dan doen wat ze echt leuk vindt en krijgt tevens meer zelfvertrouwen.

Profiel adoptant:
Voor Poppie zoeken we een adoptant die ervaring heeft met terriërs en die haar verder kan begeleiden. Vanwege haar jachtinstinct plaatsen we haar niet bij katten en konijnen ed. Een huis met een omheinde tuin waar Poppie lekker in kan snuffelen zou fijn zijn. We zoeken een gezin zonder kinderen. Dit geeft voor Poppie teveel drukte.

Achtergrond:
Poppie komt uit Resita, een gemeentelijk asiel in Roemenië. Gelukkig hebben we haar kunnen redden en weg kunnen halen van deze vreselijke plek. Ze is nu bij een gastgezin in Zuidlaren

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.