Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
previous arrow
next arrow
Slider

Poppie

poppie

Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: +/- 1 jaar
Formaat:   45 cm, 16,5 kg
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:
 Nee
Kan met andere honden: Ja, mits het klikt
Trefwoorden: rustig, slim, baasgericht, soms onzeker (mn in het donker)

Adoptiebijdrage:  295

Karakter:
Poppie is een lief en mensgericht hondje, maar wel met een gebruiksaanwijzing. Als je die een beetje toepast, is het een vriendinnetje voor het leven.

Gedrag in huis:
Poppie is een rustig hondje en haar gastmoeder vindt haar erg makkelijk. Ze houdt van aandacht en knuffelen, maar te stevig vastpakken is een beetje eng. Ze heeft tijd nodig om te wennen en is gebaat bij een rustige begeleiding; teveel vragen van Poppie geeft stress. Poppie is zindelijk en kan goed alleen thuis zijn. Ze zit dan wel in de bench, want het gastgezin heeft katten en konijnen, dus met het jachtinstinct van Poppie kan ze niet los als er niemand thuis is. Bezoek is geen enkel probleem, ze gaat prima met (onbekende) mensen.

Gedrag buiten:

Poppie is een hondje dat behoorlijk getraumatiseerd is geraakt door haar verblijf in het Resita-asiel, waar ze met veel honden in een kleine kennel opgesloten zat en waar ze heeft moeten vechten voor haar eten. In het gastgezin geeft het samenleven met een andere honden geen enkel probleem, maar Poppie vindt het tegenkomen van onbekende honden nog spannend en vertoont behoorlijk uitvalgedrag, ze is dan niet af te leiden, haar gastmoeder tilt haar dan op en loopt de andere kant op. Drukte mits niet te dichtbij, gaat prima. Harde geluiden van bijv een scooter of een brommer geeft dezelfde reactie als onbekende honden. Ook in het donker lopen vindt Poppie spannend, ze reageert dan vaker en heftiger als ze iets hoort of ziet.
Een speurcursus zou voor Poppie en voor haar adoptant enorm leuk zijn! Poppie mag dan doen wat ze echt leuk vindt en krijgt tevens meer zelfvertrouwen.

Profiel adoptant:
Voor Poppie zoeken we een adoptant die ruime ervaring heeft met onzekere honden en die haar verder kan begeleiden. We plaatsen haar niet bij kinderen, want dit brengt voor haar teveel drukte met zich mee. Het mooiste is een huis op het platteland met een omheinde tuin waar Poppie lekker in kan snuffelen en waar ze in het donker niet meer de straat op hoeft.

Achtergrond:
Poppie komt uit Resita, een gemeentelijk asiel in Roemenië. Gelukkig hebben we haar kunnen redden en weg kunnen halen van deze vreselijke plek. Ze is nu bij een gastgezin in Zuidlaren

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.