logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy ter adoptie

Informatie:
➡️ Deze pup is geadopteerd.
Op de volgende pagina vind je een overzicht van puppy's die beschikbaar zijn voor opvang of adoptie:
Pups in het asiel.
Zij wachten in het asiel tot zich een passende adoptant of een gastgezin aandient.

Pups in het asiel, des te sneller ze geadopteerd worden des te beter natuurlijk. Het leven in een asiel is voor puppy's heel indrukwekkend en stresvol.

Deze puppy's wachten in het asiel tot zich een passende adoptant of een gastgezin in Nederland aandient.

Wanneer u eenpup wilt adopteren, vindt u informatie over onze adoptie procedure in het hoofdmenu, onder het kopje "Adopteren"

Pip:
Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren juni / juli 2023
Formaat: wordt naar verwachting een (kleine) middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar, in een rustig huishouden
Kan met katten: ja (met goede begeleiding)
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Elisa heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte puppy's gevonden. Deze pup werd gevonden onder een brug.
Alle pups krijgen een check bij de dierenarts en indien nodig medische verzorging. Vervolgens krijgen ze een plek in Elisa's asiel, Do Good Rescue (in Solca, Roemenië).
De puppy's verblijven in een kennel met meerdere soortgenoten. Ze krijgen goed te eten en ze hebben schuilhokken in de kennel, die buiten is. Toch geeft het leven in het asiel heel veel stress; er zijn zo'n 250 honden in dit asiel die bij de geringste aanleiding bijna allemaal gaan blaffen. Er is ook maar weinig te beleven in het leven van de asielhonden; er is maar af en toe gelegenheid om een groepje hondjes even op het speelveld te laten of ze op een andere manier aandacht te geven. Het is dus een leven opgesloten in een kennel en de winterse kou die binnenkort weer wordt verwacht is meedogenloos.

Deze pup heeft nog geen naam gekregen. Het is een teefje met een heerlijk ruige langharige vacht, fluffy, "model ragebol". Zo te zien op de foto's en de filmpjes zal ze een (kleine) middenslag hond worden. Garanties op de uiteindelijke grootte van deze puppy kunnen we natuurlijk niet geven.

Deze pup (we noemen haar in onze administratie puppy 3 totdat ze een naam gekregen heeft) mag naar Nederland reizen vanaf 1 november, dan is de verplichte Rabiës enting geldig. Ze is dan zo'n 16 - 17 weken. Wanneer we voor haar een passende adoptant of een gastgezin in Nederland vinden en de hele adoptie- of opvangprocedure dus goed doorlopen is, dan wordt door onze stichting het transport geregeld. Onze honden reizen met professioneel diertransport over de weg; ze worden bij het asiel in Roemenië opgehaald en bij hun thuisadres of gastgezin in Nederland gebracht.

➡️ Update 25 oktober: voor deze pup hebben we een heerlijk thuis gevonden! Ze heet nu Pip ❤️

Foto's en filmpje:

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verblijft: