Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Panda

klein adoptie hondje

Geslacht: reutje
Leeftijd: geboren 2 februari 2022
Formaat: klein hondje;  bij 9 mnd oud schouderhoogte 25 cm
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: speels, baasgericht, lief, toont stoerder dan hij is, nog volop in ontwikkeling
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Kleine Panda is een aanhankelijke en vrolijke pup / puber. In zijn thuisomgeving en met de andere honden die hij kent heeft hij (zelf)vertrouwen, maar de wereld daarbuiten is nog helemaal nieuw voor hem.

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht en de tijd om Panda te begeleiden
  • Een niet al te druk huishouden met duidelijke routines en regelmaat
  • Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woon- en wandelomgeving (een rustige woonwijk / dorps / landelijk)
  • Een al aanwezige sociale hond als voorbeeld en speelmaatje voor Panda is een pré

klein adoptie hondjeGedrag in huis:
Panda wordt opgevangen in een dierenpension met woonkamer-concept.  Dat is al een hele grote stap vanuit het Roemeense asiel waar hij is opgegroeid, maar het leven bij een gezin in een huis is voor Panda nog weer een volgende stap.

Panda is aanhankelijk naar zijn gastmoeder toe en geniet van haar aandacht, op schoot zitten en geaaid worden. Visite wordt van een afstandje bekeken, na een tijdje komt hij wel  even snuffelen.

Panda is energiek en speels, passend bij zijn leeftijd en type hond (hij doet in meerdere opzichten denken aan een Jack Russell Terrier). Panda is natuurlijk nog een jonge hond die uit enthousiasme zichzelf voorbij kan lopen. Structuur, rust en regelmaat zijn voor Panda dan ook van belang. Hersenwerk voor honden en andere kalme bezigheden die Panda mentaal uitdagen kunnen hem ook goed helpen om moe en voldaan lekker te gaan slapen.

Panda kan bij zijn opvangadres al goed even alleen zijn, hij ligt dan in de bench. Het alleen zijn thuis moet in een nieuwe situatie wel opnieuw opgebouwd worden. Hij is nu altijd met andere honden.

Gedrag buiten:
Met Panda wordt niet gewandeld buiten het terrein van de opvang, hij is dus nog niet gewend aan een tuigje en een lijn. Aangelijnd wandelen is dus iets dat Panda nog stap voor stap moet leren, nadat hij vertrouwen heeft opgebouwd in zijn nieuwe baasje(s).  

Panda vindt andere honden geweldig en hij doet er van alles aan om te laten zien dat hij echt de allerleukste is. De grootte van de andere hond maakt hem daarbij niet uit. Panda kan eventueel als enige hond worden geplaatst, maar dan alleen bij mensen met een actieve levensstijl die er op termijn graag op uit gaan met Panda. 

Medische bijzonderheden:
Panda is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de castratie.
Vanzelfsprekend is Panda gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Panda is samen met zijn nestgenootjes en heel veel andere honden opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemnië). De pups zijn gevonden op straat, waarschijnlijk gedumpt als ongewenst. In dit asiel worden de honden goed verzorgd en hebben ze dagelijks contact met verschillende medewerkers en vrijwilligers. Maar een leven in een asiel is natuurlijk geen fijn leven en in Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden...
Panda is op 15 oktober gearriveerd bij zijn gastgezin / dierenpension, in Vlagtwedde (provincie Groningen).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Panda? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (vanaf 15 oktober, Panda in Nederland):

Filmpjes (Panda in Nederland):

Foto's (september, in Roemenië):

Filmpjes (beelden van begin juni):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.