Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Panda

klein adoptie hondje

Geslacht: reutje
Leeftijd: geboren 2 februari 2022
Formaat: klein hondje;  bij 9 mnd oud schouderhoogte 25 cm
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: energiek, speels, sociaal, vrolijk, onderzoekend
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Panda is heel energiek klein hondje met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Niet alleen qua kleuren en formaat maar ook vanwege zijn karakter en gedrag doet hij denken aan een Jack Russel Terriër.

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht en de tijd om Panda te begeleiden
  • Een niet al te druk huishouden met duidelijke routines en regelmaat
  • Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woon- en wandelomgeving (een rustige woonwijk / dorps / landelijk)
  • Een al aanwezige sociale hond als voorbeeld en speelmaatje voor Panda is een pré

klein adoptie hondjeGedrag in huis:
Panda is een prachtige pup/puber die hunkert naar liefde en aandacht. Daarnaast is het een energiek hondje dat nadrukkelijk aanwezig is. Krijgt hij niet de aandacht die hij vraagt dan weet hij dit goed duidelijk te maken. Deze vrolijke hond komt graag een knuffel en een aai halen en op schoot bij het baasje is daarvoor een fijne plek.

Panda is heel sociaal naar zowel mensen als andere honden. Hoe hij op katten zou reageren weten we niet.

Panda is natuurlijk nog een jonge hond die uit enthousiasme zichzelf voorbij kan lopen. Hel leven in Nederland en een huishond zijn is voor Panda nog helemaal nieuw en dus heeft hij heel veel indrukken te verwerken. Structuur, rust en regelmaat zijn voor Panda dan ook van belang. Hersenwerk voor honden en andere kalme bezigheden die Panda mentaal uitdagen kunnen hem ook goed helpen om moe en voldaan lekker te gaan slapen.

Panda kan bij zijn opvangadres al goed even alleen zijn, hij ligt dan in de bench. Het alleen zijn thuis moet in een nieuwe situatie wel opnieuw opgebouwd worden. Hij is nu altijd met andere honden.

Gedrag buiten:
Panda is in Nederland opgevangen in een goed dierenpension waar de honden naast een speelveld ook een "huiskamer" tot hun beschikking hebben. Er is nog niet met hem gewandeld buiten het terrein van het dierenpension.

Panda vindt andere honden echt geweldig en hij doet er van alles aan om te laten zien dat hij echt de allerleukste is. De grootte van de andere hond maakt hem daarbij niet uit. Panda kan eventueel als enige hond worden geplaatst, maar dan alleen bij mensen met een actieve levensstijl die er graag op uit gaan met Panda. We verwachten dat Panda op termijn ook met veel plezier samen met zijn baasje(s) een hondensport zou beoefenen, zoals speuren, flyball of behendigheid.

Medische bijzonderheden:
Panda is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de castratie.
Vanzelfsprekend is Leeloo gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Panda is samen met zijn nestgenootjes en heel veel andere honden opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemnië). De pups zijn gevonden op straat, waarschijnlijk gedumpt als ongewenst. In dit asiel worden de honden goed verzorgd en hebben ze dagelijks contact met verschillende medewerkers en vrijwilligers. Maar een leven in een asiel is natuurlijk geen fijn leven en in Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden...
Panda is op 15 oktober gearriveerd bij zijn gastgezin / dierenpension, in Vlagtwedde (provincie Groningen).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Panda? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (vanaf 15 oktober, Panda in Nederland):

Filmpjes (Panda in Nederland):

Foto's (september, in Roemenië):

Filmpjes (beelden van begin juni):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.