Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/neo
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Neo

hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: 3 jaar
Formaat: middelmaat / 50 cm / circa 22 kilo
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: actief, vrolijk, slim, trouw, knuffelkont, afwachtend naar onbekenden
Adoptiebijdrage: € 350,00

Karakter:
Neo is een baasgerichte actieve trouwe jonge hond ondanks het feit dat hij amper wat van de wereld heeft gezien in de eerste jaren van zijn leven.

Gedrag in huis:
Neo is in huis over het algemeen rustig. Hij vindt alles bij zijn gastgezin ontzettend interessant en heeft daardoor af en toe hulp nodig om tot rust te komen, hij ligt dan een tijdje in de bench. Bezoek wordt gemeld door een blafje, maar als het bezoek hem negeert komt hij al snel even kennis maken. Neo is lief voor de kinderen in het gastgezin, vriendjes krijgen, net als volwassen bezoek, instructies om hem met rust te laten. Omdat Neo jonge kinderen toch wel spannend vindt vraagt dat veel toezicht en begeleiding; we plaatsen hem daarom niet bij adoptanten met kinderen jonger dan circa 12 jaar.
Neo speelt graag met de andere hond in het gastgezin. De katten laat hij netjes met rust.

Gedrag buiten:
Neo loopt keurig mee aan de riem en houdt je daarbij goed in de gaten. Onbekende dingen observeert hij rustig en neemt daar ook de tijd voor. Ook tijdens de wandeling speelt hij graag met de andere hond van het gastgezin. Naar onbekende honden en onbekende mensen toe is Neo afwachtend. Als het contact wordt opgedrongen dan wordt Neo onzeker. Instrueer je onbekende mensen om hem in eerste instantie te negeren, dan is het ijs al snel gebroken. Bij onbekende honden is het soms nodig om wat meer afstand te nemen.

Neo zou op de langere termijn een leuke hond zijn voor bijvoorbeeld een cursus speuren, mantrailing of misschien behendigheid. Hij is slim, energiek en leert snel. Maar in de eerste periode bij een nieuw baasje heeft Neo juist baat bij veel rust en kalme activiteiten: veel mogen snuffelen tijdens een wandeling, hersenwerk en dergelijke.

Profiel adoptant:
Voor Neo zoeken we een adoptant met recente ervaring die graag samen met Neo aan de slag wil. Iemand die begrijpt dat hij nog veel moet leren en daar ook echt de tijd voor wil nemen! Een huis in een niet al te drukke omgeving en een goed omheide tuin vinden we ook belangrijk. Dan hoeft Neo de eerste periode niet meteen 4x daags mee uit wandelen, maar kan hij eerst zijn nieuwe baasje(s) leren kennen en helemaal tot rust komen.
Neo kan prima als enige hond in een gezin (of bij een alleenstaand iemand) worden geplaatst. Bij een andere hond kan ook, als dat een sociaal teefje is.

Achtergrond:
Neo is als pup in een privé asiel beland. Alle honden uit het asiel werden geplaatst, behalve Neo. Omdat het asiel ging sluiten dreigde men Neo op straat te zetten. Gelukkig attendeerde één van onze contactpersonen in Roemenië ons op hem. Neo wacht nu bij zijn gastgezin in Wageningen op zijn nieuwe baasje.

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze leuke hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden. Al onze adoptiehonden verblijven al in Nederland!

Filmpje, Neo maakt kennis met een teefje:

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/neo{/gallery}.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.