Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Nala

NalaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Nala is geboren in augustus 2018
Formaat:  Nala is 45 cm en weegt 19 kilo
Kan met kinderen: Nee 
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: aanhankelijk, energiek, vrolijk, speels, angstig, onderdanig, slim
Adoptiebijdrage: € 125,-

 

Karakter
Nala is nog niet lang in Nederland en moet nog veel leren, maar ze is slim en doet haar best. Deze lieverd van bijna 2 jaar is speels en energiek. Door haar nare ervaringen in het verleden is Nala voor veel nieuwe situates nog angstig. Ze moet nog leren dat haar als huishond in Nederland niks naars zal overkomen!

Gedrag in huis
Na de ellende die ze heeft meegemaakt in haar leventje vindt Nala het moeilijk om mensen meteen te vertrouwen. Aan de mensen van haar gastgezin is Nala inmiddels gewend, maar bezoek van vreemden is nog erg spannend voor haar. In haar onzekerheid blaft ze als ze zich bewegen. Nala trekt zich erg op aan de andere honden in het gezin. Ze speelt graag met ze, maar kan zich ook prima zelf vermaken met een speeltje. Ze sloopt niks en ze is vrijwel zindelijk. Ze volgt je graag en is aanhankelijk als ze mensen eenmaal vertrouwt.

Gedrag buiten
Nala is een energieke, jonge hond. Ze moet nog wennen aan aangelijnd lopen; door haar onzekerheid wil ze heel snel en trekt ze aan de riem. Het gastgezin traint haar nu om rustig mee te lopen. 
Haar toekomstige baasje zal hier verder mee aan de slag moeten. Nala schrikt snel en en veel voor haar onbekende dingen en harde geluiden maken haar onzeker. Ze vertoont dan vluchtgedrag. Fietsers en hardlopers gaat inmiddels goed, maar ze schrikt nog van trekkers of gillende kinderen. Nala is heel graag in haar eigen tuin. Ze is dan blij en vrolijk; ze speelt, dolt en snuffelt. Hier voelt ze zich veilig en kan ze ook haar energie kwijt.

Profiel adoptant
Voor Nala zoeken we een ervaren baasje met een andere stabiele hond waar ze zich aan op kan trekken. Ook willen we haar graag plaatsen in een huis op een rustige plek met een ruime, omheinde tuin. Haar baasje is bereid om tijd te investeren in haar begeleiding en kan haar helpen in het overwinnen van haar onzekerheden. 
Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. 
We plaatsen haar niet bij kinderen en niet bij katten.


Achtergrond
Nala komt uit het gemeentelijke asiel van Resita. Een nare plek voor honden. Hier geldt het recht van de sterkste. We hebben Nala naar Nederland kunnen halen en woont nu bij haar gastgezin in Sint Annen. Hier wacht ze op haar gouden mandje!

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.